Burgenland: megmérgeztek egy terápiás kutyát, nyomoz a rendőrség

2015.10.05

Valószínűleg patkányméreg végzett egy segítő kutyával a hétvégén Burgenlandban, Oberpetersdorfban (Oberpullendorf környéke), írja a burgenlandi rendőrség és az ORF honlapja.


Svájci juhászkutya: egy ilyen fajtájú állatot mérgeztek meg Fotó: kutya-tar.hu

 

A 21 hónapos, Fiona nevű svájci juhászkutyát másfél éven keresztül képezték segítőnek: az állat egy 3 éves kislánynál ismerte fel a vércukorszint emelkedésének és süllyedésének tüneteit és jelzett. Az ebet a 27 éves gazdája pénteken délelőtt 2 órára hagyta egyedül a teljesen zárt kertben. Amikor hazatért, akkor látta, hogy a kutya többször összesett, ezért azonnal állatorvost hívott, aki be is kötötte az infúziót az állatnak. További vizsgálatokra nem maradt idő, mert Fiona meghalt - a boncolás belső vérzést állapított meg nála, ami patkányméregre utal (ennek nyomát nem találták meg a kertben), így aztán a rendőrség indított nyomozást az ügyben. (ORF)

 

 


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség