Burgenland: még nem elég vastag jég a Fertő-tavon, de hétvégén talán már lehet korcsolyázni

2017.01.02

Még nem elég vastag a jég ahhoz, hogy korcsolyázni lehessen a Fertő-tavon, írja az ORF. Ha kitart a hideg idő, akkor a hétvégén elképzelhető, hogy néhány helyen megnyitják a természetes jégpályákat.

 

Az ORF munkatársa ott volt, amikor a ruszti (Rust) önkormányzat illetékse ellenőrizte a jég vastagságát a településnél található öbölben. A 3-4 centis réteg a partközelben, a sekélyebb részeken egy-egy embert talán elbír, azonban, ha többen állnak egymás mellett, akkor könnyen beszakadhat a jég.

Amíg nincs meg a megfelelő vastagság, addig hivatlosan tilos korcsolyázni. Az előrejelzések szerint a héten marad a kifejezetten hideg idő, így elképzelhető, hogy a hétvégén néhány burgenlandi településnél már lehet korcsolyázni a tavon. Az önkormányzatok szinte mindenütt külön telefonszámon adnak információt az aktuális helyzetről.


A számok ezen a weboldalon érhetőek el. 

 

 

 

2017.01.02
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett pincér, recepciós, mérnök, hegesztő, logisztikus, cukrász, recepciós, villanyszerelő, asztalos, szakács és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2017.01.02
Szigorított határellenőrzést vezetett be a német rendőrség az osztrák határon Walserbergnél (Salzburg tartomány) hétfőn reggel. Az eredmény: több kilométeres dugó az osztrák A10-es és A1-es autópályán.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség