Burgenland: daruskocsi elé hajtott az emeletes busz, tizenhatan sérültek meg a balesetben

2017.04.28

Ingázókat szállító busz ütközött egy autódaruval péntek reggel a burgenlandi Jabing és Grosspetersdorf között. 16 személy sérült meg, közülük négyen súlyos sérülésekkel kerültek kórházba. A 112press.hu úgy tudja, a balesetben vétlen darus kocsit magyar, Vas megyei sofőr vezette.

A daru felszakította az emeletes busz oldalát, többen a roncsba szorultak Fotó: Városi Tűzoltóság Oberwart
A daru felszakította az emeletes busz oldalát, többen a roncsba szorultak Fotó: Városi Tűzoltóság Oberwart
 

.

 

A baleset az L272-es és a B63-as utak kereszteződésében történt: az alsórendű úton tartott a busz Grosspetersdorfból Oberwart irányába, eddig tisztázatlan okból kihajtott a főúton érkező 38 tonnás, önjáró ipari daruskocsi elé, és a két jármű összeütközött. AZ erős fékezeés ellenére a darus autó felszakította a busz bal oldalát, hat személy szorult be a roncsba, tájékoztatta a sajtót Oliver Class, a tűzoltók bevetési parancsnoka. A lánglovagok hidraulikus eszközök segítségével szabadították a beszorult utasokat. A mentést nehezítette, hogy a segítők csak létrák segítségével fértek hozzá az emeletes buszhoz, illetve a közelben egy benzinkút is található.


Végül 12 könnyű és 4 súlyos sérült került kórházba három férfi (16,17, 43 évesek) és egy 19 éves nő. A 36 éves buszsofőr a könnyebb sérülést szenvedettek között van, a darus autója vezetője karcolás nélkül megúszta a balesetet. Utóbbiról a 112press.hu helyszínen tartózkodó tudósítója megtudta, hogy magyar állampolgár.


Öt mentőorvos és 32 mentőápoló érkezett a helyszínre, a Vöröskereszt beszámolója szerint a riasztás után ötven perccel valamennyi sérült kórházba került (Oberwartba vagy Güssingbe), a sértetlen utasok pedig egy rögtönzött segélyhelyen tudtak várakozni. Az ORF információ szerint a B63-as út érintett szakasz 13 óráig zárva volt.


A baleset okát szakértők vizsgálják. 

 

Az oberwarti tűzoltók képgalériája itt érhető el.

 

A nyugat.hu fotósorozata itt nyílik.

 

A Jabingi tűzoltók képei:


 

 

 

 

 

 

2017.04.20
Szerda éjjel és csütörtök hajnalban komoly gondok voltak a közlekedésben Ausztriában Bécs mellett, Alsó-Ausztriában és Steiermarkban. A népszerű zarándokhelyen, Mariazellben több mint 90 centi hó esett 24 óra alatt.

2017.04.27
Csütörtökön ismét osztrák és német partneroldalainkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szobalány, pincér, szakács, pincér, recepciós, portás, gyermekfelügyelő, fizioterapeuta, takarító, segédmunkás és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség