Burgenland: a külföldi munkavállalókat is ellenőrizték a hétfő reggeli akcióban

2016.03.21

Az adórendőrség és a közlekedésrendészet tartott ellenőrzést hétfőn hajnaltól az A4-es autópályán, Ausztriában, Nickelsdorfnál. Az előbbi hatóság emberei a külföldi munkavállalókat igazoltatták, az utóbbiak embercsempészeket kerestek, írja az ORF.

A hétfő reggeli ellenőrzés Nickelsdorfnál Fotó: ORF
A hétfő reggeli ellenőrzés Nickelsdorfnál Fotó: ORF

 

Az akciót azért időzítették ilyen koraira, mert nagyon sok magyar és román építőiapri munkás ekkor utazik be Ausztriába. Az adórendőrség képviselője elmondta, hogy a tavalyi évben összesen 1500 céget ellenőriztek, közülük 300 volt külföldi. A helyszíni kontrollt az elmúlt esztendőben az esetek többségében további tételes vizsgálat követte, ugyanis rengeteg hiányosságra derült fény.


Idén márciusban már ez volt a negyedik, összehangolt ellenőrzés - az elmúlt hetekben a külföldi munkavállalók (uniós és nem uniós polgárok) ügye többször belpolitikai kérdéssé vált Ausztrában, főleg a közelgő elnökválasztás miatt. Az ORF által közölt adatok és grafikon alapján mind a külföldi munkavállalók, mind pedig a külföldi cégek által megszerzett osztrák megbízások aránya jelentős nőtt az utóbbi öt évben.


A burgenlandi tartományi főnök-helyettes, Johann Tschürtz (FPÖ) dicsérte az ellenőrzést, és sajnálatát fejezte ki, hogy nem korábban kezdődtek az akciók. A politika, úgy tűnik, ebben a kérdésben egységes: a szocialisták burgenlandi elnöke több adórendőrt szeretne látni, hogy eredményesen tudjanak fellépni a hatóságok azért, hogy az ausztriai bér- és szociális szintet valamennyi vállalkozás betartsa, azaz osztrák bért adjon a munkavállalóknak és befizesse az előírt járulékokat. A politikus szerint legalább 50 rendőrrel többre lenne szükség a tartományban, írja az ORF.

 

 

 

2016.03.11
Kuntz Zoltán maga is több helyen dolgozott Ausztriában, most könyvet írt a szomszédos országban dolgozó, ingázó magyar munkavállalókról. A szerzővel a Kisalföld online verziója készített

2016.03.17
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett programozó, konyhai kisegítő, takarító, szobalány, gyári munka, bolti eladó, masszőr, lakatos, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.03.20
Vasárnap ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szoftverfejlesztő, mérnök, villanyszerelő, gyári munka, szobalány, mosogató, szakács, pincér, sofőr és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.03.21
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szakács, pincér, takarító, konyhai kisegítő, mosogató, mérnök, felszolgáló, mechatronikus és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség