Brutális baleset az A2-es autópályán: teherkocsiba rohant és kiégett egy személyautó

2016.04.27

Durva baleset történt kedd kora hajnalban az A2-es autópályán, a Graz felé vezető oldalon, Traiskirchennél: teherautóba rohant és kiégett egy személykocsi, a sofőr életét veszítette.


Fotó: M. Biegler / Pressestelle Feuerwehr Wiener Neudorf

 

A Kurier derítette ki a részleteket: egy 51 éves szlovák kamionsofőr nyergesvontatójával hajnali két óra körül nem talált már szabad helyet a Guntramsdorf-i pihenőben, így az aztán az autópálya egyik öblében (amelyet a defektes járműveknek tartanak fenn) parkolt le, hogy betartsa az előírt pihenőidőt.

Az utasfülkében lepihent, ám egyszer csak hatalmas csattanásra és rázkódásra ébredt. Kiszállt megnézni, hogy mi történt, akkor látta, hogy ég a vontatmány, ezért lecsatolta azt és a vontatóval odébb járt. Az oltás megkezdésekor vette csak észre, hogy egy személyautó szorult járműve alá, mint kiderült egy 54 éves, Bécsben élő szerb férfi tért le az autójával az útról és teljes erővel belecsapódott a teherkocsiba. A személykocsi azonnal lángba borult, a kaminosofőr nem tudta elfojtani a lángokat, a tüzet csak a kiérkező tűzoltóegységek tudták megfékezni. A kiégett teherautót daruval kellett leemelni az autó roncsáról, a sofőrön már nem lehetett segíteni, benn égett járművében.

Az oltás képei a Wiener Neudorf-i Önkéntes Tűzoltóság Facebook-oldalán nézhetőek meg.Fotó: M. Biegler / Pressestelle Feuerwehr Wiener Neudorf

 

 

 

2016.04.25
Hétfőn délben, fél egy körül 4,1-es erejű földrengés rázta meg az osztrák főváros környékét, közölte az Osztrák Meteorológiai Szolgálat (ZAMG). A rengés epicentruma Alland környékén (Baden körzete) volt, körülbelül 20 kilométerre a császárvárostól, de Bécsben is érezni lehetett.

2016.04.26
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett étteremvezető, pincér, szobalány, gyári munka, tetőfedő, ács, asztalos, esztergályos, CNC-marós, szakács és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.04.26
Lopással gyanúsított három magyar állampolgárságú férfit fogtak el hétfőn az egyik grazi áruházban, az egyik feltételezett elkövetőről kiderült, hogy ellene nemzetközi elfogatóparancs van érvényben, Magyarországon gyilkossági kísérletért körözik.

2016.04.26
Egy itáliai alacsony nyomású légköri képződmény és az északnyugat felől beáramló sarkvidéki levegő találkozása igazi téli napot ígér szerdára Ausztriában, többfelé havazhat.

2016.04.27
Havazik Steiermark északi részén és Salzburg tartományban, közölte az Aktuelle Wetterwarnungen für Österreich Facebook-oldal. Délutánra dél felé húzódott a csapadékzóna.

2016.04.27
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett programozó, zsaluzó, szakács, gyári munka, targoncás, pincér, szobalány, konyhai kisegítő, pénztáros és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség