Brutális adócsökkentés: ötmilliárd eurós reformot vezet be az osztrák kormány 2016-tól

2014.09.28

Ötmilliárd eurós (mintegy 1550 milliárd forint) adókedvezményt jelentett be az osztrák kormány szombaton kétnapos kormányülést követően.

A növekedés ösztönzése érdekében tervezett adóreform a jövedelemadó 36,5 százalékos adókulcsának 25 százalékra való csökkentését irányozta elő. Werner Faymann osztrák kancellár nem zárta ki, hogy még nagyobb engedményeket fognak bevezetni.       

Az adóreform 2016 januárjában léphet életbe, és több lépésben valósul majd meg. A pontos számok az állami költségvetés és a gazdasági konjunktúra alakulásától függően alakulnak majd – nyilatkozta az osztrák pénzügyminiszter, Hans Jörg Schelling az osztrák közszolgálati rádió műsorában szombaton.    

Az adóreformmal foglalkozó bizottság decemberben kezdi el a pontos koncepció kidolgozását, és a reformcsomagot legkésőbb jövő év júniusáig terjeszti a parlament elé. Az adórendszer átalakítása a szociáldemokrata-néppárti koalíciós kormány legfontosabb intézkedéstervezete, a koalíciós partnerek a bevezetés időpontjáról és üteméről már régóta vitatkoznak. A szociáldemokraták már 2015-től elindították volna a reformot, a néppárt viszont óvatosságot ajánlott az európai stagnálás hatásai miatt. Az ausztriai jövedelemadó más fejlett ipari országokhoz viszonyítva az egyik legmagasabb. (MTI)

 


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség