Borzalmas baleset Ausztriában: hídpillérbe csapódott az állatszállító az A4-es autópályán

2016.02.11

Hídpillérbe csapódott egy állatszállító nyergesvontató az A4-s autópályán Fischamend környékén, a Magyarország felé vezető oldalon szerdáról csütörtökre virradó éjszaka. A balesetben a sofőr meghalt, 30 állat pedig elpusztult, a karambolt valószínűleg durrdefekt okozta, írja az einstazdoku.at és az ORF.

A nyergesvontató belecsapódott a hídpillérbe Fotó: einsatzdoku.at
A nyergesvontató belecsapódott a hídpillérbe Fotó: einsatzdoku.at/Lechner

 

A fischamendi tűzoltókat riasztották a balesethez csütörtök éjjel, írja az einsatzdoku.at tűzoltósági portál. Már a vonulásnál közölték a lánglovagokkal, hogy állatszállító szenvedett balesetet és számos állat elszabadult az autópályán. A helyszínre érkezőket borzalmas látvány fogadta: a borjakat és szarvasmarhákat szállító jármű ismeretlen okból letért az útról, 150 méter hosszan a középső betonfalat súrolva haladt tovább, aztán bedöntötte az elválasztót.


Ennek következtében a nyergesvontató felemelkedett, a vezetőfülke pedig frontállisan belecsapódott a sztráda felett átívelő híd pillérjébe. Az ütközés ereje szétszakította a kabint, amelynek a roncsai az oszlophoz illetve az alagút tetejéhez szorultak. A sofőr életét a gyorsan kiérkező mentőorvos már nem tudta megmenteni, az 52 éves tiroli férfi a helyszínen elhunyt.


A kocsin szállított állatok közül 30 pusztult el, néhány elszabadult és teljes pánikban az úttesten kóborolt, ezért a rendőrség mindkét irányban lezárta az A4-es autópályát. Végül húsz szarvasmarhát tudtak elszállítani egy másik teherautóval, a súlyosan sérült állatok közül többet el kellett altatnia a helyszínre érkező állatorvosnak. Az ORF úgy tudja, hogy a helyszínelés során defektekre utaló nyomokra bukkantak - a jármű bal első kereke durrant ki. Ezt erősítette meg egy szemtanú is, aki szerint a teherautó "beszitált" és sodródni kezdett. 

A baleset után közvetlenül érkező személyautókat a rendőrség saját sávjukban folyamatosan visszafordította, a teherkocsikat 2 órával a karambol után engedték át a baleset helyszínén. A hírek szerint a sztráda érintett szakasz a délelőtti órákig zárva volt. (Einsatzdoku, ORF)
 

Az einsatzdoku.at portál helyszíni képsorozata itt érhető el.

 

 

 

2016.02.09
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett konyhai kisegítő, kozmetikus, sofőr, szakács, gyári munka, bádogos, gondnok, szoftverfejlesztő, bolti eladó és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.02.10
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról ajánlunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett webfejlesztő, grafikus, szobalány, gyári munka, takarító, masszőr, zsaluzó, szakács, pincér, sofőr és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.02.10
Kihasználták a tolvajok a farsangfarkát: 15 nagy értékű mountainbike-ot loptak el kedd délután egy gleisdorfi (Steiermark) üzletből, írja a Kleine Zeitung online változata. A kétkerekűek beszerzési ára 50 ezer euró (több mint 15 millió forint) volt.

2016.02.10
Vendéglátós és hotelmunkákat ajánló Facebook-csoportba várjuk mindazokat, akik hasonló pozíciókban dolgoznak német nyelvterületen, vagy rendelkeznek megfelelő szaktudással és német nyelvismerettel.

2016.02.11
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szoftverfejlesztő, CNC-s, gyári munka, szobalány, takarító, mosogató, kozmetikus, szakács, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség