Borzalmas baleset Alsó-Ausztriában: öten haltak meg a vonat elé hajtó autóban

2015.05.23

Szörnyű katasztrófa, így jellemezte Purgstall an der Erlauf (Scheibbs környéke) polgármestere a péntek este történt karambolt: öten - köztük három gyerek - halt meg egy vonat elé hajtó Seat Alhambrában, további három gyermek súlyosan megsérült, írja az orf.at és a kurier.at. Az eset sokkolta a település lakóit.


A motorvonat 90 méter hosszan tolta maga előtt a sínekre hajtó autót Fotó: ORF

 

A portálok beszámolója szerint péntek este hét órakor a 26 éves férfi sofőr minden valószínűség szerint nem állt meg az Andráskereszttel és stoptáblával jelzett vasút átjáróban, hanem a  sínekre hajott. Az érkező motorvonat oldalról kapta el járművet, majd 90 méteren keresztül tolta maga előtt. A sofőr, 32 éves élettársa, két fiú (7 illetve 8 évesek), valamint egy 11 éves lány a helyszínen elhunyt. Három gyermeket (4,5 éves lány és12 éves fiú) súlyos sérülésekkel szállítottak a linzi illetve a St.Pölten-i kórházba - szombati információk alapján közülük a lányok stabil, míg a harmadik sérült kritkus állapotban van az orvosok szerint.

A kurier.at  beszámolója szerint a mentésben résztvevőket borzasztóan megviselte a baleset, amely ráadásul az elhunytak lakóhelye közelében történt, így további szívtépő jelentek játszódtak le, amikor a hozzátartozók is megjelentek a helyszínen - utóbbiaknak, illetve a rendőröknek, tűzoltóknak szakértők segítettek a tragédia feldolgozásában.

A baleset okait vizsgálat deríti ki majd, azonban elsődleges adatok szerint a kocsit sofőr nem állt meg a szakadó esőben az átjáró előtt. A kurier.at közlése szerint a szárnyvonalon ez volt a harmadik halálos tragédia az idén, Scheibbsnél márciusban két nő (60 és 84 évesek), áprilisban egy 21 éves lány veszítette az életét, miután sorompóval nem védett vasúti kereszteződésben hajtottak a sínekre Scheibbs környékén.

 

 

 

 


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség