Bécsi maraton 2016: több mint negyvenezer résztvevőt várnak a Vienna City Marathonra

2016.02.28

33. alkalommal rendezik meg Ausztria legnagyobb sporteseményét, a Vienna City Marathont 2016. április 10-én. Várhatóan több mint negyvenezren állnak rajthoz Bécsben.


A 2015-ös futamon, a Heldenplatzon készült kép Fotó: Vienna City Marathon / Leo Hagen 

 

A Vienna City Marathon nagyjából annyi embert mozgat meg, mint a hasonló New York-i vagy londoni futóversenyek. A világ 130 országából ugyanis több mint 40 ezren állnak rajthozBécsben 2016. április 10-én, hogy teljesítsék az öt táv valamelyikét. A hagyományos maraton mezőnye az ENSZ bécsi központjától, az Uno Citytől indul, majd az osztrák főváros látványosságai előtt elhaladva – Óriáskerék, Opera, Schönbrunn – a Burgtheaternél ér célba.Ezen kívül félmaratonon és váltófutásban is lehet indulni, a gyerekek pedig 4,2 valamint 2 kilométeren próbálhatják ki magukat április 9-én.


A Vienna City Marathont 1984 óta rendezik meg.Olyan világsztárok is rajthoz álltak már Bécsben mint Haile Gebrselassie vagy Paula Radcliffe. A résztvevőknek arra is lehetőségük van, hogy valamilyen jó cél érdekében fussanak. Saját adománygyűjtő oldalt létrehozva támogathatnak jótékonysági szervezeteket mint például a UNICEF, az Amnesty International vagy a Bohócdoktorok. 
 

- Változatlanul nagy érdeklődés övezi Ausztria legnagyobb sportrendezvényét. Minden futószámban jól alakulnak a nemzetközi és osztrák regisztrációk. Aki versenyzőként szeretne részt venni a Vienna City Marathonon, annak érdemes minél előbb jelentkeznie  – figyelmeztet Wolfgang Konrad szervező. A váltófutás kivételével még 2016. március 25-ig fogadnak el jelentkezéseket a versenyre. (Eurocomm-PR)
 

Részletes információk: www.vienna-marathon.com

 

2016.02.28
Vasárnap ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett pénztáros, webfejlesztő, diplomás ápoló, pincér, gyári, munka, szakács, szobalány, konyhai kisegítő és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.02.28
Nemes Jeles László Saul fia című filmje nyerte el helyi idő szerint szombaton a független filmek Oscarjaként emlegetett, Los Angeles-i Independent Spirit Awards díjat a legjobb külföldi film kategóriában.

2016.02.28
Az osztrák üzleti lehetőségeket, gazdasági környezetet jól ismerő szakértők adnak gyakorlati tippeket, tanácsokat az osztrák piacbővítésben gondolkodó vállalatoknak a Budapesti Kamara és a Piac & Profit konferenciáján 2016 március közepén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség