Bécsi lövöldözés: elhunyt a súlyosan megsérült rendőr

2016.07.06

Elhunyt az a 23 éves karintiai rendőr, akit szombaton lőtt le egy bosnyák származású férfi Bécsben. A tettest a járőrök egy Billa-üzletben rablás közben gyakorlatilag tetten érték, azonban az illető szó nélkül tüzet nyitott rájuk.


Virágok és gyertyák a bécsi üzlet előtt, ahol a lövöldözés történt Fotó: ORF

 

Az ORF közlése szerint egy kórházban, szerettei körében érte a halál a fiatal felügyelőt. A fejlövést szenvedett rendőr állapota szombat óta kritikus volt, családja kérésére szállították egy karintiai kórházba. Az ORF összeállítása szerint bár az elmúlt években többször támadtak lőfegyverrel bécsi rendőrökre, legutoljára 1993-ban, egy menekülő bankrabló sebesített meg halálosan rendőrt.


Az esetről, amelynek során egy Billa-üzletből érkezett csendes riasztásra kiérkező rendőrökre tüzet nyitott a boltban elrejtőzött elkövető, akivel aztán a különleges rendőri egység tagjai végeztek itt és itt írtunk, valamint beszámoltunk arról is, hogy a lövöldözőnek volt egy segítője.

 

Közben a rendőrség ismét kihallgatta a tettes 63 éves közreműködőjét, aki a helyszínre fuvarozta a bosnyák férfit és egy közeli étteremben várt rá, ám állítása szerint nem tudott arról, mire készül a rendőrökre kétszer is tüzet nyitó elkövető. A bécsi férfi anyagi körülményei nem mondhatóak rendezettnek, közölte a rendőrség, nem volt munkája és lakásának bérleti díjával is elmaradt. A jogász végzettségű férfi őrizetbe vételekor fegyvert fogott a rendőrökre, de végül nem használta a pisztolyt. (ORF)

 

 

 

2016.07.02
Betört egy ismeretlen szombat este Bécs Penzing kerületében az egyik élelmiszerboltba. A riasztásra kiérkező rendőrökre rálőtt, majd a helyszín közelében a kommandósok tűzpárbajban lelőtték.

2016.07.03
Ki akart rabolni egy Billa-üzletet szombaton Bécsben egy bosnyák férfi, közben lelőtt két rendőrt. A tettes ezután megpróbált elmenekülni, azonban a kommandósok végeztek vele, az egyik sebesült rendőrfelügyelő életveszélyben van. Vasárnap újabb részletek derültek ki a tragikus esetről.

2016.07.05
Hetekig tart még a Bécs Penzing negyedében lezajlott lövöldözés vizsgálata. Ahogy arról beszámoltunk egy bosnyák férfi hangtompítós pisztollyal nyitott tüzet az egyik Billa-üzletben a kiérkező rendőrökre. A tettest egy volt jogász vitte a helyszínre, az ő szerepét még vizsgálják a hatóságok.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség