Bécs: rendőrségi kommandós lőtte ki a lakóövezetbe keveredett vaddisznót

2017.05.28

Gyerekekre támadt egy kifejlett vaddisznó Bécs 22. kerületében (Donaustadt) szombaton este. A lakóövezetbe tévedt állatot nem tudták elkábítani, így a rendőrségi kommandó egyik tagja kilőtte.

Az ORF híradása alapján a vaddisznó szombaton este kilenc óra előtt a Siebenbürgerstrasse 4. szám alatti játszótéren rontott a gyerekek közé, akinek sikerült elmenekülniük, mondta a hírportálnak Patrick Maierhofer rendőrségi szóvivő. Az állat ezek után az egyik lakóház belső udvarán található bokros területen keresett menedéket.


A rendőrök előbb élve akarták befogni az állatot, azonban kiderült, hogy állatorvosi intézetnek nincsen kábítólövedék kilövésére alkalmas fegyvere, mindössze fúvócsövet tudtak keríteni. Ezért rendőrkutyákat vittek a helyszínre, hogy azokkal sakkban tartsák a kifejlett vadkant amíg egy szakember hurokkal elkapja, ahogy ez Budapesten történt – a magyar fővárosban azonban egy jóval kisebb disznó keveredett be a városba. 


Ahosszabb ideig tartó sikertelen kísérletek után a rendőrség úgy határozott, hogy a lakókra komoly veszélyt jelentő állatot lelövi. A környékét nagyobb körzetben lezárták, a közeli lépcsőházak kijáratait járőrök őrizték. Fél tizenkettő előtt aztán a helyszínre hívott speciális rendőri bevetési egység egyik tagja, egy busz tetejéről puskával kilőtte a állatot. Erre azért volt szükség, mert a helyszínen lévő rendőrök pisztolyaiból valószínűleg több lövésre lett volna szükség. Mint kiderült, a vaddisznó pénteken már egyszer már járt a környéken, akkor azonban nem támadt rá senkire és elhagyta a lakóövezetet. (ORF)
    

 

 

2017.05.28
Vasárnap ismét osztrák partneroldalainkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett tetőfedő, fényező, gyári munka, asztalos, úszómester, szakács, pincér, konyhafőnök és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

cimkék:

CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség