Bécs: kigyulladt a lakóház teteje, 70 tűzoltó küzdött a lángokkal

2016.05.24

Kigyulladt egy felújítás alatt álló lakóház tetőszerkezete Bécsben, az Alser Strassén, kedd délután öt óra körül. A lángokkal hetven tűzoltó küzdött.

Hatalmas füst csapott fel az épületből Fotó: Stefan Kranewitter/Twitter
Hatalmas füst csapott fel az épületből Fotó: Stefan Kranewitter/Twitter
 

A híradások arról számolnak be, hogy a hatalmas lángok csaptak fel, a füstöt messziről lehetett látni.A házat kiürítették, a 43-as villamos nem közlekedik, esetleges áldozatokról nincsenek információk. A tűzoltóságot fél hat előtt értesítették a tűzről, mivel a szél is táplálta a lángokat, ezért kettes fokozatú riasztást rendeltek el. Az oltás ideje alatt hatalmas dugó keletkezett a környéken. Az épületből mindenkit kimenekítettek, mivel a házat éppen felújítják, kevés lakó tartózkodott otthon. A tűz oka egyelőre ismeretlen.  (heute.at)


Az oltásról készült videó:


 

 

 

 

2015.10.08
A sávelválasztó korlátnak vágódott és kigyulladt egy kamion az ausztriai A1-es sztrádán St. Valentin és Haag között. A sofőr ki tudott menekülni a fülkéből, azonban a hatalmas tűzben a jármű kiégett, az autópályát órákig lezárták.

2015.12.01
Kigyulladt és leégett egy autópálya melletti pihenőhely Fischamend környékén Ausztriában, az A4-es autópályán hétfő hajnalban. 130 tűzoltó küzdött a lángokkal, a teljes oltást délelőttre fejezték be.

2016.05.24
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett konyhai kisegítő, gyári munka, takarító, diplomás ápoló, asztalos, mosogató és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.05.24
Alexander Van der Bellen, a Zöldek pártja által támogatott független jelölt a vasárnapi második fordulóban a szavazatok 50,35, míg riválisa, a szabadságpárti Norbert Hofer a voksok 49,65 százalékát szerezte meg. Az új államfő konszenzusteremtésének fontosságát hangsúlyozta és ennek esélyeit latolgatta kedden, a szövetségi elnökválasztás eredményének kihirdetését követő napon az osztrák sajtó.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség