Bécs: két rendőrt lőtt le a betörő, aztán a kommandósok végeztek vele

2016.07.02

Betört egy ismeretlen szombat este Bécs Penzing kerületében az egyik élelmiszerboltba. A riasztásra kiérkező rendőrökre rálőtt, majd a helyszín közelében a kommandósok tűzpárbajban lelőtték.

A Kurier internetes kiadása szerint a Hütteldorfer Straße 146 alatti üzletbe hatolt be az ismeretlen tettes. A Billa-bolt szombaton este hatig van nyitva, a 18:10-kor érkezett a csendes riasztásra a rendőrségre. Egy járőr sietett a helyszínre, ahol belefutottak az elkövetőbe (hogy a boltban vagy az utcán, egyelőre nem derült ki), aki azonnal tüzet nyitott rájuk. Mindkét rendőr  megsérült, egyikük életveszélyes sérüléseket szenvedett, őt mentőhelikopter vitte kórházba.

 

 

 


A hatóságok azonnal lezárták a környékét, páncélos jármű és rendőrségi különleges egység érkezett a helyszínre. Az első hírek szerint a tettes túszokat szedett és barikádozta magát - ezek az információk azonban nem bizonyultak helytállónak. A fegyveres az ORF szerint egy lépcsőházba menekült, ott azonban kommandósokkal találta magát szemben. Rájuk lőtt, ám a kialakult tűzpárbajban halálos lövés érte. Személyazonosságáról egyelőre nem közölt adatokat a rendőrség (Kurier). 


Rendőrségi páncélos útban a helyszínre Fotó: Twitter/lumbricus
Rendőrségi páncélos útban a helyszínre Fotó: Twitter/lumbricus
  

2015.05.25
Lövöldözéssel ért véget egy vita Bécs Rudolfsheim-Fünfhaus negyedében vasárnap este: a 49-es villamoson kialakult vita végén egy férfi meghalt, egy súlyosan megsérült és egy járókelő is golyót kapott, írja az ORF.

2015.05.28
Ahogy arról portálunk is beszámolt, lelőttek fiatal testvérpárt Bécsben, a 49-es villamoson - egyikük belehalt a sérüléseibe. A rendőrség arról számolt be, hogy koszovói albán férfiak közötti ellentét fajult halálos vitává.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség