Bécs: késsel a rohanta a le rendőröket egy férfi, a járőrök lelőtték

2016.07.17

Lelőttek egy férfit a rendőrök Bécs Ottakring negyedében vasárnap reggel, számol be az esetről az ORF. A járőröket a lakók azért hívták ki, mert az illető randalírozott, aztán késsel támadt a hatóság embereire.

A rendőrséget reggel hatkor értesítették, hogy a házban egy férfi randalíroz és több tárgyat összetört, mondta Patrick Maierhofer rendőrségi szóvivő a Radio Wien műsorában. A telefonálók női kiáltásokat is hallottak, összesen négy rendőr ment fel a második emeleti lakáshoz. Még szűk lépcsőházban jártak, amikor kinyílt a lakásajtó és kirontott rajta a férfi, két, körülbelül 20 centis késsel a kezében és elindult a rendőrök felé. A járőrök felszólították, hogy dobja el a veszélyes eszközöket, azonban nem engedelmeskedett, futott feléjük. Ekkor többször rálőttek - hogy pontosan hány lövés esett és ki tüzelt, azt a vizsgálat deríti ki majd. a 37 éves férfit több találat is érte, a sérüléseibe a helyszínen belehalt. Egy rendőr is megsérült a felső combján, őt kórházba szállították. A lelőtt férfi 30 éves felesége nem sebesült meg. 


A rendőrség vizsgálatot átfogó vizsgálatot indított, egyebek mellett a fegyverhasználat jogosságát is vizsgálják majd. Az eset azért is érdekes, mert a közelmúltban két rendőrt lőtt le egy fegyveres férfi az egyik bécsi Billa-üzletben, amikor azok egy rutinriasztásra szálltak ki - egy 23 éves felügyelő halálos lövést kapott. (ORF)

 

2016.07.02
Betört egy ismeretlen szombat este Bécs Penzing kerületében az egyik élelmiszerboltba. A riasztásra kiérkező rendőrökre rálőtt, majd a helyszín közelében a kommandósok tűzpárbajban lelőtték.

2016.07.03
Ki akart rabolni egy Billa-üzletet szombaton Bécsben egy bosnyák férfi, közben lelőtt két rendőrt. A tettes ezután megpróbált elmenekülni, azonban a kommandósok végeztek vele, az egyik sebesült rendőrfelügyelő életveszélyben van. Vasárnap újabb részletek derültek ki a tragikus esetről.

2016.07.05
Hetekig tart még a Bécs Penzing negyedében lezajlott lövöldözés vizsgálata. Ahogy arról beszámoltunk egy bosnyák férfi hangtompítós pisztollyal nyitott tüzet az egyik Billa-üzletben a kiérkező rendőrökre. A tettest egy volt jogász vitte a helyszínre, az ő szerepét még vizsgálják a hatóságok.

2016.07.06
Elhunyt az a 23 éves karintiai rendőr, akit szombaton lőtt le egy bosnyák származású férfi Bécsben. A tettest a járőrök egy Billa-üzletben rablás közben gyakorlatilag tetten érték, azonban az illető szó nélkül tüzet nyitott rájuk.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség