Bécs: földre vitte a rendőr a zsebtolvajlással gyanúsított menedékkérőt, bíróság elé állítják

2016.01.29

Márciusban bíróság elé áll az a bécsi rendőr, aki tavaly júliusban az osztrák fővárosban egy zsebtolvajlással gyanúsított, megbilincselt algériai menedékkérőt az előállítás során a földre rántotta. Az esetről videó készült, írja az ORF.

Egy környékbeli lakó felvette az előállítást Fotó: Stadtzeitung Falter, Vice
Egy környékbeli lakó felvette az előállítást Fotó: Stadtzeitung Falter, Vice

 

A rendőr, aki társával együtt bilincselte meg a zsebtolvajlással gyanúsított menekültet testi sértés kísérlete miatt áll bíróság elé, jelentette be a bécsi ügyészség pénteken. 
 

A járőr, akit két ügyvéd, Alfred Boran és Dieter Heck képvisel, nem vallotta bűnösnek magát. Az esetben nem állapítható meg sérülés, nyilatkozta az ORF-nek Heck. A védő szerint az állítólagos áldozatot az esetet követő napon Wiener Neustadtban kocsifeltörésen érték tetten. Az ottani eljárás során nem találtak rajta sérülésnyomokat, illetve az algériai férfi orvoshoz sem fordult.


A bécsi ügy akkor robbant ki, amikor az előállításról készült videó (amit egy környékbeli készített) nyilvánosságra került. A 2 perces felvételen  látszik, ahogy a megbilincselt gyanúsítottat előbb a falhoz állítják, majd pedig egy szóváltás közben az egyik rendőr megragadja az algériait és a nyakánál fogva földre viszi. 


A földre vitel volt sok, fogalmazta meg az ügyészség képviselője az ORF-nek, hogy a rendőrnek miért kell bíróság előtt felelnie.


Az algériai menekült szabadlábon védekezhetett, és időközben Németországba távozhatott. A nyomozás során nem állhatott a hatóság rendelkezésére tanúként, illetve orvos szakértő sem vizsgálhatta meg.  Az ügyészség másik három rendőr szerepét is vizsgálta, a bíróság elé álló járőr társa ellen megszüntették az eljárást, mert nem volt arra bizonyíték, hogy sérülést okozott volna.  Két további rendőrt azzal gyanúsítottak, hogy valótlanságokat írtak az esetről készült jelentésbe, de végül  lezárták a hivatalos eljárást az esetüben. 


A védőügyvédek biztosak abban, hogy a bíróság elé citált rendőr felmentik. Az eset után társával együtt belső szolgálatra irányították a járőrtevékenység helyett és a rendőrség maga is vizsgálatot indított az ügyben. (ORF)

 

Az előállításról készült videófelvétel:

 

 

 

2016.01.28
Megbénította a forgalmat Bécs déli részén egy csütörtök kora reggel történt baleset, rövid idő alatt 20 kilométeres dugóban torlódtak fel a járművek az A2-es autópályán.

2016.01.28
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett hegesztő, pénztáros, szobalány, gyári munka, mosogató, masszőr, szakács, pincér, fuvarszervező, konyhai kisegítő és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.01.28
Vad hajsza után állították meg egy autót Bécsben, kedden hajnalban. A 14 éves sofőrt nem állt meg a rendőrök jelzésére, végigszáguldott a Ringen, majd egy lépcső kifogott rajta. Kiderült, a tini lopta a járművet, írja az ORF.

2016.01.28
Ausztriában is felbukkant a tigrisszúnyogok által terjesztett Zika-vírus okozta megbetegedés: egy osztrák turista Brazíliából tért haza fertőzötten, számoltak be az esetről csütörtökön osztrák portálok.

2016.01.29
A több helyen is megjelent hírekkel ellentétben az új típusú személyazonosító igazolvány is alkalmas külföldre utazásra - közölte a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) az MTI érdeklődésére.

2016.01.29
Péntteken ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett ápoló, gyári munka, bolti eladó, CNC-szakmunkás, asztalos, konyhai kisegítő, gyári munka, szakács, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség