Bebetonozott holttest a pincében: rejtélyes körülmények között halt meg egy magyar nő Ausztriában

2017.03.14

Gyilkosság gyanújával vettek őrizetbe egy 40 éves osztrák férfit Ausztriában – kedden több jel arra utalt, hogy megölt és pincében bebetonozott egy 42 éves magyar nőt. Szerdára változott a helyzetet: a gyanúsított szabadlábra került, a boncolás nem talált idegenkezűségre utaló nyomot, de a nyomozás folyik tovább.

 

Az osztrák média szerda estére tudta valamennyire összerakni a részleteket a rendőrségi közlések alapján. A 42 éves magyar nő holttestére hétfőn bukkantak rá Mariazellben, a 40 éves férfi házának pincéjében. Az akkor gyilkosság gyanújával őrizetbe vett gépkezelő tagadta, hogy ölt volna, az időközben elvégzett boncolás megállapította, hogy valóban nem történt idegenkezűség (a kedd délutáni híradások még a vizsgálat előtt kerültek ki a portálokra) . Azonban ez csak arra volt elég, hogy a gyanúsítottat szabadlábra helyezzék, azonban tovább vizsgálják, milyen szerepe lehetett abban, hogy a prostituáltként dolgozó nő meghalt. A Kurier úgy tudja, a vizsgálat a szívinfarktus gyanúját is kizárta, viszont gyógyszerek nyomait megtalálták az elhunyt szervezetében, az ügyészség most vizsgálja ezeket.


A rendőrség közölte, hogy a holttest kiemelése rengeteg időt vett igénybe, mivel nem akarták, hogy a nyomok megsemmisüljenek – egyelőre hivatalosan nem történt meg az áldozat azonosítása.


Az osztrák férfi a kihallgatása során elmondta, hogy tavaly december elején, amikor az eset történt, több tablettát is bevett, ezek miatt kábult állapotba került és nem tudja megmondani, van-e köze ahhoz, hogy házának egyik szobájában kora reggel holtan találta a nőt. Annyira emlékszik, hogy amikor hajnalban rálelt, az áldozaton csak egy fürdőköpeny volt és a teste már erősen kihűlt, de vért nem látott. A szobát bezárta, tinédzser lányát elvitte otthonról, majd teljes pánikban nekifogott a holttestet eltüntetni. Először fel akarta darabolni, hogy elégesse, de aztán ezt elvetette, és úgy döntött, bebetonozza.  Nagyobb mennyiségű betont készített, majd a pincelépcső alá rejtett holttestre öntötte.
 

A gyanúsított eltűnésének okaira is fény derült: a férfi barátnője is magyar, szintén prostituáltként dolgozik Ausztriában és ismeri az áldozatot. Tavaly decemberben a 42 éves, különös körülmények között eltűnt nő családja nemcsak a hatóságokon keresztül próbált hozzátartozójuk nyomára, bukkanni, hanem felkeresték a férfit, mivel – valószínűleg a barátnőtől – tudták, hogy nála járt utoljára a családtagjuk. Az osztrák rendőrség szerint a gyanúsított azt vallotta kihallgatása során, hogy a magyar rokonok komoly nyomás alá helyezték és azzal fenyegették, hogy a lányát elrabolják és prostitúcióra kényszerítik, ha nem ad információt az eltűntről. A férfi a gyerekét szerette volna biztonságban tudni, a fokozott rendőri jelentétet úgy vélte leginkább megoldhatónak, ha eltűnik, így a hatóságok többször felkeresik a házát.
 

A hozzátartozók be is jelentették, hogy a férfinek nyoma veszett, nekik azt mondta, hogy a furgonjával együtt elrabolták, és a furgonjával együtt Magyarországra vitték. Majd egy hét után besétált az egyik őrsre és közölte, csak kitalálta az egészet, pedig addigra már emberrablás miatt nyomozott a rendőrség. Közben megérkezett a magyar hatóságok megkeresése is a 42 éves eltűnt nőről, és lassan összeállt a kép. Ráadásul a férfi egyik rokona közölte, hogy minden valószínűség szerint egy holttest miatt találta ki a gyanúsított az egész történetet – így aztán a hétfői házkutatás során keresőkutyák megtalálták a pincében bebetonozott elhunytat.


A meglehetősen fura és szövevényes történet részleteinek tisztázása miatt a nyomozás tovább folytatódik. (ORF, Kurier)

 

 

Keddi információk: ekkor még gyilkosság volt a gyanú

 

A híradások alapján meglehetősen a kusza az ügy: a Mariazell környékén lakó férfit tavaly decemberben eltűntként kerestette a családja.  Ő azonban pár nap múlva előkerült és azt vallotta: furgonjával együtt elrabolták és Magyarországra vitték.  A rendőrségi szóvivő szerint akkor azt mondta a hatóságoknak, saját házából hurcolták el, később azonban egy másik osztrák település rendőrőrsén jelentkezett. A nyomozás során kiderült, hogy az emberrablást csak kitalálta. Ekkor módosította a vallomását, és arról mesélt, hogy csak azért találta ki az egészet, mert féltette a gyerekeit. (Hogy mitől is, arra magyarázat lehet, hogy több hírportál úgy tudja, hogy kapcsolatai lehettek a prostituáltakat futtató körökkel. Az MTI hétfői beszámolójában úgy fogalmazott: a gyanúsított feltehetően kapcsolatban állt a prostitúcióval.)


Ezzel párhuzamosan a 42 éves magyar nő hozzátartozói is keresni kezdték családtagjukat, az osztrák rendőrök pedig „a férfivel kapcsolatos” információkhoz jutottak a nyomozás során, így összekapcsolták a két ügyet.


Hétfőn aztán őrizetbe vették a steiermarki illetőt, mégpedig gyilkosság gyanújával. A kihallgatás során a gyanúsított azt mondta, a nő holttestét a hálószobájában találta meg – ő a nappaliban aludt. Hogy miként halt meg az áldozat, nem tudta megmondani, azonban nem fordult a rendőrséghez, hanem elmenekült otthonról. Az ORF arról számolt be, hogy a hatóság szerint a nő prostituáltként dolgozhatott


A rendőrség keresőkutyák segítségével kutatta át a férfi házát és a holttestet a pincelépcső alatt talált meg bebetonozva. Kedden igazságügyi orvos-szakértő és az ügyészség képviselői jelenlétében folytatták le a helyszíni szemlét, ami órákig tart, mivel csak kézzel tudnak dolgozni a pincében. A hatóságok emiatt aztán későbbre ígértek tájékoztatást a halál okáról. (ORF)

 

 

 

 

 

 

2017.03.14
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szakács, pincér, beszerző, autószerelő, konyhai kisegítő, takarító, asztalos, karbantartó, villanyszerelő, rendszergazda és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség