Baleset a schwechati repülőtérnél: 22 kilométeres dugó Bécs irányában, akadozó forgalom a másik sávban

2015.07.21

A lehető legrosszabb helyen karambolozott egy teherautó az A4-s autópályán kedd reggel 6 órakor: a gépjármű a schwechati repülőtér kijárónál törte át az elválasztó korlátot, a baleset órákra megbénította és lelassította a forgalmat.

A feltorlódott kocsisor Bruck an der Leitha magasságában: beállt az autópálya Bécs irányában Fotó: ASFINAG
A feltorlódott kocsisor Bruck an der Leitha magasságában: beállt az autópálya Bécs irányában Fotó: ASFINAG

 

Az autópályafenntartó (ASFINAG) és a Kurier információ szerint a baleset miatt le kellett zárni a repülőtér mindkét kihajtóját és órákba telt, mire sikerült egy-egy sávot felszabadítani. A forgalmat ugyan igyekeztek a főútra terelni, a Bécs felé vezető irányban még reggel fél kilenckor is 22 kilométeres dugóban álltak a járművek, míg a Budapest (és a reptér) fele igyekvők lassan tudtak haladni - emiatt a Schwechatról induló utazóknak arra hívták fel a figyelmet, hogy korábban induljanak, vagy a tömegközlekedést használják.

Az autópályán hétfőn délután már történt egy súlyos baleset: egy korábbi karambol miatt feltorlódó kocsisort későn észlelte egy 47 éves magyar sofőr, aki nyergesvontatójából belehajtott egy álló teherautóba. A vezető beszorult a kabinba, a tűzoltók vágták ki, a mentők súlyos sérüléssel vitték kórházba.

 

2015.07.16
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk aktuális ausztriai munkákat. Egyebek mellett konyhafőnök, szakács, kozmetikus, masszőr, építőipari segédmunkás, gyári munka, szobalány, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.07.19
Vasárnap ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett asztalos, recepciós, gyári munka szobalány, szakács, pincér, konyhai kisegítő, pincér, mezőgazdasági kisegítő, takarító és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.07.20
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett pincér, takarító, konyhai kisegítő, gyári munka, ablaktisztító, gyári munka, szobalány, szakács, kőműves és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.07.20
Egész hétvégén zivataros volt az időjárás Ausztriában, vasárnap este főleg Steiermarkból jelentettek helyi viharokat, a tűzoltókat rengeteg helyre hívták, Bruck-Mürzzuschlag környékén egy holland család is bajba került.

2015.07.20
Az A3-s autópálya mellett keletkezett futótüzet oltották a tűzoltók vasárnap, amikor egy figyelmetlen sofőr túl közelítette meg a járművekkel biztosított helyszínt: előbb egy parancsnoki járműnek, majd a szalagkorlátnak ütközött - az oltást végzők közül ketten az utolsó pillanatban tudtak csak félreugrani.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség