Baleset az ausztriai autópályán: letarolta a részeg sofőr az utánfutót, újságok borították el az utat

2015.12.06

Nagy zűrt okozott egy részeg sofőr vasárnap hajnalban Salzburg környékén a Wals és Klessheim között az A1-es autópályán: kocsijával berohant egy utánfutóba, ami felborult, és sztrádát pedig 150 méter hosszan elborították a kiszóródott újságok, írja az ORF.

Az utánfutó felborult, az újságok szétszóródtak az autópályán Fotó: ORF
Az utánfutó felborult, az újságok szétszóródtak az autópályán Fotó: ORF

 

Súlyosan ittas volt az a 33 éves sofőr, aki ma hajnalban fél három környékén az autópályán utolért és újságszállító furgont és annak utánfutóját - utóbbit egész egyszerűen letarolta, számolt be az ORF.. A vontatmány az ütközés erejétől leszakadt a kisteherautóról, felborult, a rajta lévő újságkötegek pedig szátszóródtak a sztárdán. A vétkes sofőr súlyosan megsérült, a furgont - amely a korlátnak ütközött - vezető 61 éves férfi sértetlenül megúszta a balesetet.


A karambol jókora felfordulást okozott, az úttestet nem lehetett gépi erővel megtisztítani, kézzel kellett összeszedni a vizes burkolatról a lapokat - a művelet két órán keresztül tartott. A rendőrség közlése szerint további problémát jelentettek az arra járó autósok, akik közül néhányan annyira meg akarták nézni a helyszínt, hogy majdnem belehajtottak a balesetet szenvedett járművekbe. (ORF)


 

2015.12.04
Pénteken ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett projektvezető, szakács, pincér, szobalány, konyhai kisegítő, gyári munka, kiszállító, kozmetikus, kőműves és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.12.04
Pénteken különleges adventi vásár nyílik Bécsben: a Hadtörténeti Múzeum és Intézet udvarán középkori adventi vásár nyílik. A rendezvény jövő keddig tart nyitva.

2015.12.06
Vasárnap ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett mérnök, termelési vezető, segédmunkás, gyári munka, szobalány, szakács, konyhai kisegítő, mosogató, recepciós és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.12.06
Bécsben nem az utcán hevert a pénz szombaton, hanem vízben: délelőtt járókelők hívták a rendőrség azzal, hogy bankjegyek lebegnek az Új-Dunán az 1-es szám duzzasztógátnál. Több mint 100 ezer eurót pecáztak ki a vízből, egyelőre nem tudni, hogyan került a folyóba az összeg.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség