Baleset az A9-es autópályán: kiégett két személyautó és egy lakókocsi (videóval)

2015.07.09

Két autót és egy lakókocsit pusztított el a tűz Ausztriában az A9-es autópályán a Gleinalmtunnel (Gleinalm-alagút) bejáratánál történt balesetben. A sztrádát több órára lezárták, az esetet videóra vette egy ott dolgozó darukezelő.


A lakókocsiba csapodó autóban szinte azonnal felcsaptak a lángok Fotó: ASFINAG

 

Csütörtök reggel hét óra előtt történt a baleset: az alagút bejáratánál egy elakadt teherautó miatt egy lakókocsit vontató autó még időben meg tudott állni, azonban a mögötte érkező személykocsi beleütközött a vontatmányba. A közeli építkezésen dolgozó darukezelő felülről fotózta le a történteket: a lakókocsi és az alá szoruló jármű szinte azonnal kigyulladt. A másik autó vezetője és utasa még ki tudták emelni a gázpalackot és egy-két tárgyat, azonban a lángok olyan gyorsan terjedtek, hogy a vontatásra szolgáló járműt nem tudták lekapcsolni, így a lángok arra is átterjedtek - a karambolban azonban szerencsére senki nem sérült meg. A kiérkező tűzoltók ugyan megfékezték a lángokat, de a személyautók és lakókocsi is tűz martalékává váltak. Az oltás és a mentés idejére a sztárdát le kellett zárni, 10 óra körül oldották fel a korlátozást.

A kleinezeitung.at cikke a képekkel és a videóval.

 

 

2015.07.07
Plakátra plakát: a kormány menekültügyi hirdetményeire a Kétfarkú Kutya Párt közösségi gyűjtésből finanszírozott feliratokkal válaszolt, az egyik szlogen Bécsbe került, és megköszöni Ausztriának, hogy 1956-ban nem zárták le a határt. Az akció fogadtatása nem volt egyöntetű.

2015.07.08
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett konyhai kisegítő, gyári munka, takarító, festő, kőműves, gépi forgácsoló, pincér, raktári dolgozó, szakács és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.07.08
Ausztria nyugati részén vihar, az ország keleti felében hőség tombolt szerdára virradóra, délutánra heves esőzésekre számítanak, több tartomány riasztás van érvényben.

2015.07.09
Jégeső és erős vihar tört rá szerda este Villachra: a karintiai városban néhol teniszlabda nagyságú jég esett, a szemtanúk szerint erős széllel kísért vihar pusztított. Többen megsérültek és jelentős anyagi károk keletkeztek.

2015.07.09
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett recepciós, konyhai kisegítő, szobalány, esztergályos, építőipari segédmunkás, gyári munka, szakács, karbantartó és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.07.09
Esőbe fulladt tegnap este az orosz Zenit Szentpétervár és a bolgár Ludogorets edzőmeccse Stegersbachban, a játékvezető idő előtt megszakította a találkozót.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség