Baleset az A3-s autópályán: tűzoltók közé rohant egy autó, a sofőr súlyosan megsérült

2015.07.20

Az A3-s autópálya mellett keletkezett futótüzet oltották a tűzoltók vasárnap, amikor egy figyelmetlen sofőr túl közelítette meg a járművekkel biztosított helyszínt: előbb egy parancsnoki járműnek, majd a szalagkorlátnak ütközött - az oltást végzők közül ketten az utolsó pillanatban tudtak csak félreugrani.

A kocsi a biztosított területre hajtott, majd a korlátnak csapódott Fotó: Markus Pöstlinger/Önkéntes Tűzoltóság Ebreichsdorf
A kocsi a biztosított területre hajtott, majd a korlátnak csapódott Fotó: Markus Pöstlinger/Önkéntes Tűzoltóság Ebreichsdorf

 

Ahogy arról a Monatsrevue.at és az Ebreichsdorfi Önkéntes Tűzoltóság portálja is beszámolt, vasárnap több heyen tüzek keletkeztek az A3-s autópályán, az oltáshoz az ebreichsdorfi és a pottendorfi tűzoltók vonultak ki. Sikerült is megfékezni a lángokat, már az utómunkálatokat végezték, amikor a járőr- és parancsnoki autókkal biztosított oltási területet túl gyorsan közelítette meg autójával egy sofőr, aki az utolsó pillanatban érthetetlen módon miatt jobbra rántotta a kormányt, így járművével egy tűzoltókocsinak, majd pedig a szalagkorlátnak ütközött. Az oltásban résztvevő tűzoltók közül ketten csak az utolsó pillanatban tudtak elugrani a közéjük vágódó gépkocsi elől. Az esetet videóra vette a Monatsrevue munkatársa, a felvételen jól látszik a hatalmasat fékező autó.

A tűzoltók azonnal megkezdték a mentést, majd súlyosan sérült sofőrt átadták a kiérkező mentőknek, akik kórházba szállították a vezetőt. Az eset miatt egy órára le kellett zárni az autópályát.

Az ebreichsdorfi tűzoltók felvételei az esetről itt érhetőek el.

A Monatsrevue beszámolója itt tekinthető meg.


Thomas Lenger/Monatrevue videója a balesetről:

 

  

2015.07.16
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk aktuális ausztriai munkákat. Egyebek mellett konyhafőnök, szakács, kozmetikus, masszőr, építőipari segédmunkás, gyári munka, szobalány, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.07.16
Innováció, életöröm és kikapcsolódás inspirálta a bécsi Öreg-Dunán ringatózó, karibi hangulatú vízi járművek tervezőjét. A hajó-szigetek lustálkodós hosszú reggelik, családi vagy baráti piknikek, de egy gyertyafényes vacsora helyszíneként is különleges élményt nyújtanak.

2015.07.19
Vasárnap ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett asztalos, recepciós, gyári munka szobalány, szakács, pincér, konyhai kisegítő, pincér, mezőgazdasági kisegítő, takarító és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.07.20
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett pincér, takarító, konyhai kisegítő, gyári munka, ablaktisztító, gyári munka, szobalány, szakács, kőműves és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.07.20
Egész hétvégén zivataros volt az időjárás Ausztriában, vasárnap este főleg Steiermarkból jelentettek helyi viharokat, a tűzoltókat rengeteg helyre hívták, Bruck-Mürzzuschlag környékén egy holland család is bajba került.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség