Az oroszok már a spájzban vannak: Salzburg környékén síel és mulat a középosztály.

Az oroszok már a spájzban vannak: Salzburg környékén síel és mulat a középosztály.

2012.01.09

Egyre több orosz vendég választja Salzburg környékét, a szállodák pedig tárt karokkal várják bőkezűen költő és sokat fogyasztó kelet-európai vendégeket - írja a Salzburger Nachrichten.

 

 

 

 

 

 

Több sírégiót is valósággal megszálltak az oroszországi turisták, akik az ortodox karácsonyt (január 6-7.) töltötték ausztriai síterepeken. A vendégeket charterjáratok szállították az alpesi országba, írja a lap. Tavaly összesen 50 ezren érkeztek, a számuk 25 százalékkal nőtt, és átlagos 4,6 napot töltöttek el Ausztriában, jegyezte meg az újság.

 

Bad Gasteinben, a négycsillagos Elisabethpark az egyik főhadiszállásuk, a hotelt a moszkvai születési Szergej Szokolov vezeti, aki elmondta az újságíróknak, hogy január 4-én  264 orosz vendégük volt. A szálloda főnöke beszámolt arról is, öt láda Beluga vodkával (egy üveg 13 ezer forint itthon), ötven üveg Roederer Cristal pezsgővel (ára itthon fajtától függően 30-56-80-142 ezer forint), drága borokkal és megerősített személyzettel készült a rohamra. Az utóbbira azért volt szükség, mivel az orosz hölgyek szeretnek szépítkezni a síelés után. Egyedül az internettel adódott gond, mivel a vendégek annyi laptopot és iPhone-t használtak, hogy a hálózat nem bírta a terhelést.

 

A lap újságírója feltette a kérdést, hogy mit szeretnek az oroszok salzburgi síelésben. A válasz: Ausztriát, az ápres-ski-t (ami a síelés utáni szolgáltatásokat jelenti a bulizástól a wellnessig) és a gyümölcspálinkákat.

 

Az oroszokat jó vendégként tartják számon az alpesi országban, ugyanis más turistáktól eltérően szívesen költenek és nem kevés pénzt hagynak osztrák boltokban és hotelekben - de még a repülőtéren is. Ahogy arról a légikikötő szövivője beszámolt, hazautazó orosz látogatók a felszállás előtt a duty-free-shopokban még egyszer alaposan bevásárolnak. És már nem csak a szupergazdagok jönnek, tette hozzá a sajtófelelős, hanem a középosztálybeli családok is.

 

Az Elisabethpark Bad Gasteinben:  több a zdrasztvújtye, mint a Guten Tag
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Az Elisabethpark Bad Gasteinben:  több errefele a zdrasztvújtye, mint a Guten Tag

cimkék: Ausztria, síelés

CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség