Az Iszlám Állam nevében fenyegettek meg rendőrőrsöket Ausztriában

2016.08.04

Több rendőrállomást e-mailben fenyegetett meg egy állítólagos Iszlám Állam-harcos Ausztriában csütörtök reggel. Állítása szerint két órán belül bombatámadás éri az őrsöket, a bécsi főpályaudvart ki is ürítették egy időre, de sehol nem történt robbantás.


Mivel konkrét helyszínek és időpontok szerepeltek a levélben, megerősítették a készültséget az említett helyeken. A bécsi főpályaudvaron fél 12 körül az egyik üzlet füstjelzője beriasztott, emiatt 10 percre evakuálták az embereket az állomásról. Mint kiderült, téves riasztásról volt szó, valószínűleg egy mozgólépcső üzemzavara miatt jelzett a készülék.


A rendőrség szóvivője, Thomas Keiblinger azt mondta, a fenyegetés a kevésbé komolyan vehető kategóriába tartozott, azonban az elmúlt hónapokban Európában történt terrortámadások miatt szigorítottak a biztonsági szabályokon. Bécsben mind az öt megnevezett őrsöt értesítették, hogy ügyeljenek a lehetséges fenyegetésekre. A rendőrség különleges egységét, a Cobra-csoportot riadókészültségbe helyezték.


A schwechati repülőteret is megemlítette a levélíró, azonban a légikikötőben alapon fokozott biztonsági előrírások vannak érvényben. Így aztán külön intézkedés nem történt, nem kellett egyik terminált se kiüríteni, mondta Peter Kleemann szóvivő.
 

Karl-Heinz Grundböck, a Belügyminisztérium szóvivője azt közölte, hogy egy titkosított e-mailcímről érkezett a fenyegetés, amelyet már többször használtak hasonló célra. A fenyegetést a nyilvánosan elérhető rendőrségi címekre küldték ki. Ezúttal azonban konkrét helyek és időpont is szerepelt a levélben, Bécs és Alsó-Ausztria mellett grazi rendőrőrsök is megkapták a fenyegetést. A Belügyminisztérium szerint nincs arra utaló jel, hogy a feladó tényleg kapcsolatban lenne az Iszlám Állammal.


A nyomozás megkezdődött, a minisztérium úgy látja, pánikra nincsen ok, de ajánlott a fokozott óvatossság, hiszen a 2015 elején, a Párizsban,a  Charly Hebdo ellen lekövetett merénylet óta egész Európában  kiemelt veszélyhelyzet van. (Kurier)

 

 

 

 

2016.07.31
1,3 millió eurós kárt okozott Steiermarkban a szombati jégverés, közölte az ORF. A közszolgálati hírportál szerint Votsberg és Graz környékét érte leginkább a vihar. Vasárnap este és éjszaka egy hidegfront nyomában ismét viharok várhatóak.

2016.08.02
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett pincér, szakács, szobalány, mérnök, szoftverfejlesztő, gyári munka, segédápoló, sofőr, villanyszerelő, pénztáros, targoncás és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.08.02
Gumiabroncs nélkül hajotta Mercedesét egy német nyugdíjas Tirolban, az A12-es autópályán még a múlt héten. Mire a rendőrök meg tudták állítani, a burkolat félig megette a felnit.

2016.08.04
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett CNC-technikus, villanyszerelő, szerszámkészítő, hegesztő, lakatos, fényező, gyári munka, gyári munka, konyhai kisegítő, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

cimkék:

CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség