Az autópályán teszik ki a menekülteket a csempészek: kamerák segítségével mentik a migránsokat Bécs környékén

2015.07.24

Csak július 23-án 99 menekültet, köztük gyermekeket kellett kiszáradás gyanújával elsősegélyben részesíteni és biztonságba helyezni Bécsben. Az embercsempészek egyre több, kritikus állapotban lévő menedékkérőt tesznek ki az autópályák mentén.

Fotó: ASFINAG
Fotó: ASFINAG

 

Mindennapos jelenséggé vált az osztrák fővárosban, hogy a többnyire szíriai és iraki menekülteket kisbusszal szállító embercsempészek a Bécs környéki autópályák mentén hagyják utasaikat. Ezáltal több szempontból is közvetlen veszélynek teszik ki őket, hiszen a Magyarországon át vezető, több órás autóút után kánikulában, sokszor víz és élelem nélkül, az autópálya mentén gyalog kell eljutniuk a városba. A menekültek kimerülten, a kiszáradás határán bolyonganak Bécsben és környékén, amíg a hatóság rájuk nem talál.

Az embercsempészek láthatóan egyre lelketlenebb módszerekkel dolgoznak. Legtöbben a simmeringi kihajtónál szállítják ki utasaikat, hogy aztán teljes gázt adva elhajtsanak, magukra hagyva a tanácstalan embereket. Az ASFINAG autópályakezelő cég dugók, építkezések és balesetek figyelésére kihelyezett, mintegy500 darab kamerája jelenti a legnagyobb segítséget a a begyűjtésükhöz. Az ASFINAG alkalmazottainak naponta többen is az életüket köszönhetik. 

„Az ügyeletes forgalmi manager feladata, hogy a kamerákon keresztül észlelt gyalogosokhoz eljusson az autópályán, és biztonságba helyezze őket. Többnyire eltévedt, németül nem beszélő személyekről van szó. Ilyenkor értesítjük a rendőrséget, akik a továbbiakban gondoskodnak az elszállításukról“, számolt be tapasztalatairól Hartwig Hufnagl, az autópályakezelő cég forgalomirányítási osztályának munkatársa.Az egyik feltételezett embercsempészt pedig már őrizetbe vette az osztrák rendőrség. (Compress)

 

 

 

2015.07.22
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett hegesztő, takarító, karosszériás, eladó, targoncás, gyári munka, szobalány, konyhai kisegítő, segédmunkás és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.07.23
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett takarító, szobalány, raktári dolgozó, gyári munka, szakács, pincér, felszolgáló, konyhai kisegítő, sofőr, segédmunkás és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.07.24
Pénteken ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. mérnök, programozó, konyhai kisegítő, asztalos, kőműves, szakács, szobalány, takarító, lakatos, állatgondozó és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.07.24
A nagy mennyiségű eső miatt kialakult sár- és törmeléklavina csütörtökön elzárta a Salzburg tartományban fekvő Raurisba vezető utat, amelyet csak pénteken délelőtt sikerült megtisztítani. 3 ezer helyi és mintegy 2 ezer turista rekedt a faluban.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség