Ausztriai vihar milliós kárral: jégverés Steiermarkban, vasárnap ismét zivatarokra figyelmeztetnek

2016.07.31

1,3 millió eurós kárt okozott Steiermarkban a szombati jégverés, közölte az ORF. A közszolgálati hírportál szerint Votsberg és Graz környékét érte leginkább a vihar. Vasárnap este és éjszaka egy hidegfront nyomában ismét viharok várhatóak.

Kainachban (Voitsberg környéke) a nagy mennyiségű eső megrongálta az utakat Fotó: ORF
Kainachban (Voitsberg környéke) a nagy mennyiségű eső megrongálta az utakat Fotó: ORF
 

A jelentések szerint Voitsberg környékén a felhőszakadás után a víz utcákat, pincéket, házakat öntött el. A jég számos helyen elborította az utakat, a villanyvezetékre fák dőltek, Leibnitz, Deutschlandsberg, Knittelfeld és Murau környékén több helyen késő éjszkáig áramszünet volt. A tűzoltóság rengeteg hívás futott be, 700 ember dolgozott szombat kora hajnalik a károk felszámolásán.


Graztól délnyugatra közel 4000 hektár termőföldet ért jégverés, a károkat 1,3 millió euróra becsülik - néhol pingponglabda nagyságú jégdarabok hullottak.


A Graz közelében fekvő Schwarzlsee-nél megrendezett Lake Festivalt rövid időre megszakították, a programokat két csarnokban tartották meg. Este nyolctól aztán ismét szabadtéren folytatódott a zenei rendezvény.


Az előrejelzések szerint egy nyugat felől közelítő hidegfront vasárnap estétől ismét viharokat okoz Ausztriában, emiatt figyelmeztetés van érvényben. A wetter.at előrejelzése szerint zivatorok várhatóak Felső- és Alsó-Ausztriában, Bécs környékén és Burgenlandban.

 

Deutschlandsberg környéke szombaton

 

 


Söding St.Johann szombat délután:

 

 

 

 

2016.07.12
Nagyon durva jég pusztított kedden este Steiermarkban, főleg a Graztól északra eső régióban keletkeztek nagy károk, de máshonnét is érkeztek jelentések jégverésről.

2016.07.22
Ítéletidő tombolt Alsó-Ausztriában, Stájerországban és Karintiában csütörtök késő este, orkánerejű szél, jégeső és heves esőzések okoztak károkat.

2016.07.28
Gyakorlatilag egy hete zuhog az eső Ausztria egyes tartományaiban, leginkább az ország északi felén, de a héten Tirolban és Steiermarkban is gondot okozott a rengeteg csapadék. Alsó-Ausztriában csütörtökre virradó éjszaka alakultak ki katasztrofális állapotok, írja az ORF.

2016.07.31
Vasárnap ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szakács, pincér, szobalány, sofőr, villanyszerelő, gyári munka, üzletvezető,hegesztő, targoncás, pénztáros, eladó és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség