Ausztriai vihar: hatcentis jégdarabok pusztították el a termést Steiermarkban

2016.07.12

Nagyon durva jég pusztított kedden este Steiermarkban, főleg a Graztól északra eső régióban keletkeztek nagy károk, de máshonnét is érkeztek jelentések jégverésről.

Jégverés után St. Ruprecht-ben Fotó: Hannes Janisch
Jégverés után St. Ruprecht-ben Fotó: Hannes Janisch
 

Steiermarkban még kora délután Liezen környékén keletkezett egy zivatarcella, amely aztán Bruck-Mürzzuchlag irányába húzódott. Az utcákat és a pincéket elöntötte a lezúduló eső, a szél pedig több helyen fákat csavart ki. Gasenben a település központját elöntötte a víz. Az Aktuelle Wetterwarnungen für Österreich Facebook-oldalra feltöltött fotók alapján St. Ruprech-ben (Gleisdorf környéke) 6-7 centiméter átmérőjű jégdarabok estek.


Az ORF-hez befutott hírek szerint Salzburg tartoományban és Alsó-Ausztriában is viharok pusztítottak, Neunkirchen, Wiener Neustadt ls Mödling környékén. A Facebookra feltöltött videók szerint Burgenland több településén is esett jég.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2016.07.11
Hétfőn ismét osztrák partneroldalainkról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett villanyszerelő, burkoló, gyári munka, sofőr, bádogos, műkörmös, takarító, szobalány, konyhai kisegítő, szakács és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.07.11
Tirol több körzetében viharok pusztítottak vasárnap este. A lezúduló eső törmeléket mosott az utakra, Hopfgartenben pedig két házból evakuálni kellett a lakókat, írja az ORF.

2016.07.12
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett mérnök, segédápoló, szoftverfejlesztő, bolti eladó, pénztáros, targoncás, gyári munka, konyhai kisegítő, takarító és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.07.12
Ausztria több tartományában hétfőn is heves zivatarok söpörtek végig. Imstben a tűzoltóknak kellett megvédeniük a sáros áradattól a település házait.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség