Ausztriai időjárás: tojás nagyságú jég Steiermarkban, sárlavina Tirolban

2015.07.20

Egész hétvégén zivataros volt az időjárás Ausztriában, vasárnap este főleg Steiermarkból jelentettek helyi viharokat, a tűzoltókat rengeteg helyre hívták, Bruck-Mürzzuschlag környékén egy holland család is bajba került.

Jéeső Kammern im Liesingtal-ba Fotó:Aktuelle Wetterwarnungen für Österreich
Jégeső Kammern im Liesingtal-ba Fotó: Aktuelle Wetterwarnungen für Österreich

További képek az Aktuelle Wetterwarnungen für Österreich Facebook-oldalán

 

Az ORF beszámolója alapján főleg Steiermark északi részén, aztán este a tartomány többi részéről is heves zivatarokat jelentettek. Több helyen fákat döntött ki a szél, egy cég épületébe villám sújtott, több patak kilépett a medréből. Csak Graz környékén 80 helyre hívták a tűzoltókat, a mezőgazdaságban súlyos károk keletkeztek: jégeső pusztított 1500 hektáron, körülbelül 1 milliós eurónyi termést vert el a jég. Bruck-Mürzzuschlag környékén egy túrázó holland családot kapott el a vihar a hegyekben: a házaspár a két gyermekével komolyabb felszerelés nélkül indult túrázni, amikor a zivatar meglepte őket. Az apa az egyik gyereket levitte a menedékházba, az anya viszont a másik fiúval eltévedt a jégesőben, és nem talált oda a megbeszélt helyre, így a közben riasztott hegyi mentők indultak a keresésükre, és szerencsére meg is találták őket. 

Tirolban Eben in Achensee-ben sár- és kőlavinát idézett elő a hegyekben lezúduló, nagy mennyiségű eső. Az áradat majdnem elsodort két biciklist, akik egy beállóban kerestek menedéket, azonban időben észlelték a veszélyt és elmenekült, a két kerékpárt azonban magával sodorta a görgeteg.


Elborította az utat a hegyekből lesodort törmelék Fotó: ORF/ Zoom Tirol
Elborította az utat a hegyekből lesodort törmelék Fotó: ORF/ Zoom Tirol

2015.07.15
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett takarító, rendszermérnök, konyhai kisegítő, beszerző, gondnok, szakács, eladó, pincér, pénztáros és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.07.16
Innováció, életöröm és kikapcsolódás inspirálta a bécsi Öreg-Dunán ringatózó, karibi hangulatú vízi járművek tervezőjét. A hajó-szigetek lustálkodós hosszú reggelik, családi vagy baráti piknikek, de egy gyertyafényes vacsora helyszíneként is különleges élményt nyújtanak.

2015.07.17
Csak a holttestét találták meg annak a 15 éves fiúnak, akit még múlt szombaton ragadott el a Mura Graz közelében, írja a Kleine Zeitung.

2015.07.19
Vasárnap ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett asztalos, recepciós, gyári munka szobalány, szakács, pincér, konyhai kisegítő, pincér, mezőgazdasági kisegítő, takarító és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.07.20
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett pincér, takarító, konyhai kisegítő, gyári munka, ablaktisztító, gyári munka, szobalány, szakács, kőműves és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség