Ausztriai időjárás: ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést az ország déli részére

2016.01.05

Hétfő este és kedden rengeteg baleset történt Ausztriában a havas, síkos utakon. Kedd délutánra estére ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést az ország déli részére, főleg Steiermark déli, délkeleti területére, de Burgenland déli területein is lehetnek hirtelen jegesedő útszakaszok az esti órákban.

A wetter.at beszámolója szerint már hétfő éjszaka több balesethez riasztották a tűzoltókat és a mentőket. Bécsben az A23-as autópályán borult fel egy autó hétfő este, Burgenlanban Eisenstadt és Oberwart környékén 12 jármű került bajba a csúszós utak miatt. Tirolban ugyanazon a helyen, egy éles kanyarban két autó is lecsúszott az útról, az egyiknek a sofőrje gyalog hazavergődött a baleset után, onnét vitték kórházba - nála ittasságot állapítottak meg. A másik vezető egy panzióból jelentette be a karambolt, őt is a rendőröknek kellett megkeresniük. Steiermarkban is több balesetről számoltak be a hírportálok, Paldauban egy frontális ütközés után 5 személyt - köztük 2 gyereket - vittek kórházba egy frontális ütközés után, Sebersdorfban pedig egy útról lecsúszó kocsi csapódott fának - a sofőr sérült meg.


Az A1-es autópályán hétfő éjszaka és kedden is történtek balesetek, csak Felső-Ausztriában tizenegyen sérültek meg az utakon. A tiroli és a vorarlbergi hegyekben fokozott lavinaveszély adtak ki figyelmeztetést. Az ország keleti felében még mindig kitart a hideg, kedden délután a schwechati repülőtéren mínusz 8 fokot mértek, a nyugati tájakon ugyanekkor 6-7 fok volt - pluszban. Az előrejelzés szerint kedd délutántól délnyugati irányból csapadékzóna éri el Ausztria déli területeit, az osztrák meteorológiai intézet (ZAMG) citromsárga figyelmeztetést adott ki Steiermarkra és Burgenland déli részére ónos eső miatt. 

2016.01.05
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett villanyszerelő. pincér, szakács, konyhai kisegítő, mechatronikus, szobalány, masszőr, mosogató, kozmetikus és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.01.05
Gyilkosság és öngyilkosság miatt nyomoz a rendőrség a Felső-ausztriai Traunsee-ben talált holttestek ügyében. Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy nő feldarabolt holttestét rejtő bőröndök kerültek elő a tóból, majd a búvárok egy férfi tetemét is megtalálták a vízben.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség