Ausztriai időjárás: jégeső és áradás pusztított Steiermarkban és Karintiában is

2016.08.16

Burgenland mellett Steiermarkban és Karintiában is súlyos károkat okoztak a hétfő délutáni-esti viharok. A jég mezőgazdasági területeket pusztított el, a sár és törmelék több utat is elzárt.

Hétfői beszámolónk a burgenlandi viharról itt érhető el.

 

Az egyik hegyi szurdokban (Tscheppaschlucht - Karintia)  40 túrázót keresett nagy erőkkel a rendőrség, mivel a csoport autói még este is a parkolóban voltak, az eső miatt megemelkedett a vízszint a szűk völgyben. Mint kiderült, a csoport időben befejezte a túrát és a szurdok másik végén busz várta a kirándulókat, hogy visszavigye őket a parkolóhoz, azonban a viharok miatt több út járhatatlanná vált, így csak nagy kerülővel jutottak vissza a kocsikhoz.


 Karintiában számos helyen sárlavinák, helyi áradások nehezítették a közlekedést, a Szlovénia felé vezetőt főutat (Loiblpass-Bundesstraße) elzárta a sár - egy autó is beszorult a törmelékbe, de annak két utas időben ki tudott menekülni. Bad Eisenkappel környékén a lezúduló víz több házat elvágott a külvilágtól.

 

A Ferlachi Önkéntes Tűzoltóság (Karintia) képsorozata a hétfői eseményekről:

 

 


Steiermarkban Hartberg és Fürstenfeld környékén pusztított leginkább a  vihar és a jég, volt ahol galambtojás nagyságú jégdarabok estek. A jég hatalmas károkat okozott kukorica- és tökültetvényekben. A rengeteg víztől a vízfolyások megáradtak, a Lapincs vízszintje csaknem elérte az eddig mért legmagasabb szintet. 


Jégverés pusztított Steiermark déli részén is, Leibnitz környékén 3-4 centis jégdarabok rengeteg tetőt rongáltak meg.


Deutschlandsberg körzetében is súlyos károk keletkeztek,  főleg St. Ulrich im Greith körüli településeken. A jég szétverte a házak tetejét, egy 53 éves férfi a károk felszámolása közben lezuhant a tetőzetről és súlyos fejsérülést szenvedett. 


A burgenlandi történésekről már tegnap beszámoltunk, a keddi összesítések szerint 2200 hektár mezőgazdasági területet ért jégverés a tartományban, főleg Oberwart és Güssing környékén keletkeztek súlyos károk. (ORF)

 

Az Einsatzdoku tűzoltósági portál fényképes összefoglalója Burgenlandból és Steiermarkból itt érhető el.

 

 

 

 

2016.08.08
Összesen 400 kerékpárt lopott Ausztriában egy magyar állampolgárságú csapat bő egy év alatt Wiener Neustadt, Neunkirchen és Mattersburg körzetében. A kár összesen 100 ezer euróra tehető.

2016.08.14
Vasárnap ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett cukrász, recepciós, szobalány, szakács, pincér, gyári munka, bolti eladó, üzletvezető, pénztáros, szoftverfejlesztő és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.08.15
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett felszolgáló, szakács, recepciós, konyhai kisegítő, kozmetikus, bolti eladó, pénztáros, mérnök, programozó, logisztikus, mérnök és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.08.15
Két egymást követő zivatarcellára hívta fel a figyelmet az Aktuelle Wetterwarnungen für Österreich időjárási oldal hétfő kora délután. Steiermarkban és Burgenlandban több helyen jégeső esett.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség