Ausztriai időjárás: januárra is enyhe időt ígérnek az előrejelzések, hóra várnak a síterepek

Ausztriai időjárás: januárra is enyhe időt ígérnek az előrejelzések, hóra várnak a síterepek

2014.12.18

Enyhe volt az ősz Ausztriában és a folytatás is hasonló lehet: a télre a mostani prognózisok szerint februárig kell várni. A karácsonyi ünnepek idején 8-10 fokot ígérnek az előrejelzések.


Síterep Ausztriában: egyelőre még várni kell a havazásra

 

Az osztrák meteorológiai intézet (ZAMG) már hetekkel korábban arra figyelmeztetett, hogy a meleg ősz után decemberben és januárban is átlagfeletti hőmérsékletek várhatóak. Az előrejelzések alapján februárban jön némi ízelítő a télből, ami rossz hír a síterepeknek, ugyanis alig esett hó az elmúlt hetekben. Az ősz ugyanis kimondottan enhyének bizonyult, bizonyos régiólban nem is fagyott, a ZAMG 39 állomásán nem regisztráltak nulla fok alatti hőmérsékleteket, ami azért szokatlan Ausztriában, ahol az első fagyokra már szeptember-októberben lehet számítani. 


A mérések alapján egész 2014-ben melegebb volt az átlagosnál, egyedül az augusztus volt hűvösebb. A 2317 méter magasan fekvő Rudolfshütte melletti mérőállomáson egész novemberben mindössze 27 centi friss hó hullott - az elmúlt négy év átlaga 178 centi volt.  A ZAMG közlése szerint, ez volt a legmelegebb ősz, amióta 247 éve megkezdték a hivatalos méréseket. 
 

A wetter.at időjárási portál prognózisa szerint a karácsonyi ünnepek előtt és alatt tavaszias hőmérsékletek várhatóak Ausztriában, az jelzett 8-10 fok Róma vagy Barcelona átlagos decemberi értékeinek felel meg. 


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség