Ausztriai időjárás: hőség után viharok, halálos baleset a felhőszakadásban Burgenlandban

2017.06.01

A májusi meleg után kedden és szerdán többféle heves zivatarok törtek ki Ausztriában. Alsó- és Felső-Ausztriában rengeteg eső esett, Burgenlandban pedig halálos baleset is történt, a Körmend kosárlabda-csapatának két amerikai légiósa is a szerencsétlenül járt autóban ült.

 

A május végi hőhullám után (35 fokot mértek Hornban - Alsó-Ausztria) kedden és szerdán Ausztria több tartományában viharok és zivatarok pusztítottak. Szerdán Alsó-Ausztriában Tulln és St. Pölten környékén esett rengeteg eső, több mint 40 helyre hívták a tűzoltókat, elöntött pincékből szivattyúzták ki a vizet, utcákat kellett megtisztítaniuk a törmeléktől. Félóra alatt négyzetméterenként 80 liter eső zúdult le, St. Pöltenben az egyetemi kórház picéjét elárasztotta a víz. Felső-Ausztriában Gmunden belvárosát le kellett zárni, mert akkora felhőszakadás érte el a települést. Schörfling am Attersee-ben villámcsapás miatt kigyulladt egy gazdaság, a lakókat és az állatokat sikerült kimenekíteni, de az épületek a tűzoltók erőfeszítései ellenére porig égtek. Tirolban szintén villámcsapás okozott kisebb erdőtüzet, ezt időben sikerült megfékezni. (wetter.at)

 

Burgenland: vihar halálos balesettel

 

Az ORF beszámolója szerint Olbendorf, Oberdorf, Mischendorf, Kemeten, Rotenturm és Neuberg környékén pusztított leginkább a vihar szerdán délután. Később Mattersburg és Oberpullendorf körzetében törtek ki kevesebb viharok – itt halálos baleset is történt a szakadó esőben. Az S31-es gyorsforgalmi úton egy Oberpullendorf felől Eisenstadt irányába tartó autó megcsúszott a vizes úttesten, majd letért az útról, többször átfordult, végül a tetejére borulva állt meg. Egy  20 éves magyar nő a helyszínen életét veszítette, két másik utas megsérült, őket az oberpullendorfi kórházba szállították. Este a Körmend kosárlabda-csapata közleményt jelentetett meg a weboldalán, ebben közölték, két amerikai légiósuk utazott az autóban – a klub osztrák állampolgárságú hölgyről ír. A kiadott kommüniké: 

„Lenzelle Smith és Terry Allen halálos baleset részese volt

Ma délután kaptuk a hírt, hogy csapatunk két játékosa Ausztriában, Felsőpulya térségében autóbalesetet szenvedett az S31-es autóúton. Elsődleges információink szerint a járművük a sűrű esőben megcsúszott az úton és többször átfordult saját tengelye körül. A két kosárlabdázóval utazott egy húsz év körüli, osztrák állampolgárságú hölgy, aki a balesetben olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az Egis Körmend a tragédia miatt őszinte részvétét fejezi ki az elhunyt hölgy családtagjai, barátai felé. Tájékoztatásul közöljük, hogy a két kosárlabdázó, akik súlyos sérülés nélkül vészelték át a balesetet, szabadnapjukat töltötték Ausztriában. Őket a mentők a balesetet követően kórházba szállították, hogy megbizonyosodjanak sérüléseik súlyosságáról. A tragédia körülményeit az osztrák rendőrség vizsgálja. A játékosok a kórházból saját felelősségükre, a klub egyik munkatársával visszautaztak Körmendre, de a továbbiakban is állnak az osztrák hatóságok rendelkezésére a vizsgálat további szakaszában. Közöljük továbbá, hogy az elsődleges vizsgálatok semmilyen befolyásoltságot nem állapítottak meg sem az elhunyt hölgy, sem a kosárlabdázók esetében. "


A Burgenlandi Tartományi Rendőrség közleményében azt közölte szerda este, hogy Weppersdorf környékén történt a baleset. A jármű valószínűleg az aquaplaning (vízen való felúszás) jelenség miatt kezdett sodródni, előbb áttért a szemközti sávba, majd az árokban kétszer megprödült. A benne ülők közül az egyik személy nem használta a biztonsági övet és a helyszínen elhunyt. A sofőr és a másik utas könnyebben megsérült.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017.06.03
Egy 41 éves magyar férfit üldözött az osztrák és a magyar rendőrség péntek délután Neusiedl am See körzetében, írja a krone.at. A kocsival menekülő illető járművére két lövést is leadtak, az egyik a bal combján találta el a sofőrt, de az így továbbhajtott, csak később tudták elfogni.

2017.06.02
Pénteken újra osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szobalány, pincér, portás, masszőr, villanyszerelő, recepciós, szakács, gyári munka, segédmunkás és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2017.06.01
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szobalány, gyári munka, építőipari segédmunkás, bolti eladó, cukrász, autószerelő, szakács, pincér, recepciós és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket Ausztria egész területén.

2017.05.25
Magyar állampolgárságú kábeltolvajokat fogott a burgenlandi rendőrség vasárnapra virradó éjszaka Neusiedl am See-ben, írja az ORF. A két győri férfi már bolt büntetve Ausztriában.

2017.05.31
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett festő-mázoló, pénztáros, konyhai kisegítő, házi gondozó, szakács, gyári munka, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség