Ausztriai időjárás: hidegfront váltja a hőséget, a hegyekben akár havazhat is

2016.08.04

A csütörtöki hőség után hidegfront éri el Ausztriát nyugat felől pénteken. Vorarlberg, Tirol és Salzburg tartományokban 2000 méter felett akár havazhat is, írja a a wetter.at meteorológiai portál.

Júliusban is havazott, akkor 2200 méter feletti magasságban hullott hó
Júliusban is havazott, akkor 2200 méter feletti magasságban hullott hó

 

Nyugaton kiadós esők várhatóak, délen, Karintiában és Steiermarkban pedig zivatarokra figyelmeztet az előrejelzés. Az elmúlt hetek esőzései miatt ezekben a tartományokban a talaj teljesen telítódött vízzel, így az újabb csapadék helyi áradásokat és kisebb földcsuszamlásokat is okozhat.


Ausztria keleti részét péntek este felé éri el a front, záporok, zivatarok is kialakulhatnak, de napközben még 30 fok várható - az esős nyugati tájakon viszont 17 foknál nem lesz melegebb.


A folytatásban aztán szombaton megszűnik az eső, az erős szélben 19-26 fok várható, vasárnap viszont már 22-28 fok is lehet.

 

 

2016.07.14
Amíg hétfőn Ausztriában sokfelé 30 fok feletti hőmérsékletet mérték, addig szerda éjjel, csütörtök hajnalban havazott az ország nyugati részén.

2016.07.31
1,3 millió eurós kárt okozott Steiermarkban a szombati jégverés, közölte az ORF. A közszolgálati hírportál szerint Votsberg és Graz környékét érte leginkább a vihar. Vasárnap este és éjszaka egy hidegfront nyomában ismét viharok várhatóak.

2016.08.02
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett pincér, szakács, szobalány, mérnök, szoftverfejlesztő, gyári munka, segédápoló, sofőr, villanyszerelő, pénztáros, targoncás és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.08.04
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett CNC-technikus, villanyszerelő, szerszámkészítő, hegesztő, lakatos, fényező, gyári munka, gyári munka, konyhai kisegítő, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.08.04
Több rendőrállomást e-mailben fenyegetett meg egy állítólagos Iszlám Állam-harcos Ausztriában csütörtök reggel. Állítása szerint két órán belül bombatámadás éri az őrsöket, a bécsi főpályaudvart ki is ürítették egy időre, de sehol nem történt robbantás.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség