Ausztriai időjárás: hét közepéig havazás, utána enyhébb idő várható

2016.01.04

Ha késve is, de megérkezett a tél Ausztriába, írja a wetter.at portál. A hét közepéig a keleti tartományokban 5, a nyugati országrészben, a hegyekben 30 centi hó eshet.


Facebook-ra feltöltött kép Schladming-Dachstein régióból hétfőn

 

A hét második felében enyhébb idő várható, azonban a magasabban fekvő helyeken, így a sípályákon is megmarad a hó – megmentve ezzel a síszezont. Hétfőn Innsbruckban 5 fokot mértek, míg Bécsben mínusz 4, Eisenstadtban pedig mínusz hét fok volt ekkor. Burgenlandban a hó és jég miatt több baleset is történt, vasárnap az utcákra fagyott csapadék okozott gondot, több mint 20 embert kellett kórházba vinni amiatt, hogy elestek. Szombaton Hartberg környékén az ónos esőben majdnem 20 autó csúszott ki az utakról.


Az eddigi időjárás nem kedvezett a téli sportoknak, néhol annyira enyhe volt az időjárás, hogy a hóágyuk sem segítettek. A sielok.hu portál beszámolója szerint Időjárási szélsőségekkel búcsúzott a december Ausztriában. Az 1856-os mérések óta soha nem volt ilyen száraz, csapadékmentes a december. Vannak olyan síterepek, ahol egész hónapban nem esett semmi csapadék. Karintiában és Kelet-Tirolban a legrosszabb a helyzet.  1825 óta ez volt a legmelegebb december, az átlagnál 2,8 fokkal melegebb. A felső-osztrák Feuerkogelen (1608 m) egyetlenegy napon sem süllyedt 0 fok alá a hőmérő higanyszála. A síterepen 1930 óta végeznek méréseket, a mostani december rekordot írt.

A teljes cikk itt olvasható.

 


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség