Ausztriai időjárás: havazás után sarkvidéki hideg várható a hosszú hétvégére

2017.01.05

Sarkvidéki hideg árasztja el Ausztriát péntekre, a háromkirályok (Vízkereszt) ünnepén akár mínusz 20 fok is lehet, több régióban 2012 óta nem mértek ilyen hideget. A hideg idő még a jövő héten is kitart.

 

A szerdán kezdődött havazás még pénteken is folytatódik, az Alpok északi részén, Salzburg és Alsó-Ausztria nyugati része között további hó várható. Salzburg tartományban 3 szintű ( ötös skálán) lavinariasztás van érvényben – ugyanez a helyzet Vorarlbergben. Felső-Ausztria hegyeiben egy nap alatt 50 centi hó esett, péntekre a hótakaró vastagsága eléri az egy métert is. Alsó-Ausztirában az Ybbstaler és Türnitzer Alpokban, illetve a Rax és Schneeberg régióban emelkedett a lavinaveszély szintje.


Péntekre egész Ausztriát elárasztja a hideg levegő, a hegyekben ráadásul jeges szél is fúj majd. Reggel mínusz 5 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet, de a hóval borított tájakon ennél jóval hidegebb is lehet. Napközben sem lesz kimondottam meleg, mínusz 9 és mínusz 1 fok között értékek várhatóak. Szombaton reggel még hidegebb lesz, ekkor mínusz 20 és mínusz 8 fok lehet, és egészen a jövő hét közepéig kitart a hideg, a hegyekben pedig újabb havazás várható. 


Salzburg tartományban csütörtökre virradó éjszaka rengeteg gondot okozott a lehullott hó az utakon. Kora reggel teherautók akadtak az A10-es autópályán, az egyik alagutat (Tauerntunnel) le kellett zárni – ugyanez volt a helyzet a Katschbertunnelnél is, ahol egy kamion torlaszolta el az utat. Az A1-es autópályán és a  tartomány többi útján téli útviszonyok várták a közlekedőket, a tűzoltók gyakorlatilag egész nap mentették a bajba jutott autósokat. A hajnali órákban súlyos baleset történt Elishausen-Ursprungban, a jeges úton egy kocsi megcsúszott, és nekicsapódott egy tartályaatónak. A súlyosan sérült személyautó sofőrje beszorult a roncsba, a járműből kiszakadt a motor és az egyik közeli kertbe repült. Egy nappal korábban, szerdán is több baleset történt, St. Lorenz bei Mondsee-ben (Felső-Ausztria) egy autóbusz csúszott le jeges útról és felborult, hat személy sérült meg, egyikük súlyosan. Az esetnél felbukkant egy vöröskeresztes kabátot viselő, mentős táskával felszerelt férfi, akiről kiderült, hogy ál-mentős, a hatóságok jelenleg is keresik az illetőt. (ORF) 

 

 

2017.01.03
Beszorult egy magyar kaminon egy szűk utcába az ausztriai Hocheggben (Alsó-Ausztria, Neunkirchen környéke) hétfőn reggel. A jármű majdnem belecsúszott egy a házba, a tűzoltók szabadították ki.

2017.01.04
Szeddán ismét osztrák partneroldalunkról és állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szakács, pincér, mosogató, konyhai, kisegítő, takarító, hegesztő, asztalos, ápoló, masszőr, recepciós, sofőr és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2017.01.05
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett mosogató, pincér, szakács, kozmetikus, gyári munka, takarító, ápoló, eladó, hegesztő, masszőr, recepciós és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2017.01.05
Bár a kereslet csak csekély mértékbn nő, egyre több ételfutár cég működik Bécsben. Leggyorsabban az online rendeléssel foglalkozó weboldalak, portálok növekednek, írja az ORF.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség