Ausztriai időjárás: havazás után ónos eső várható, majd vasárnaptól felmelegedés kezdődik

2016.01.23

Ausztriában több tartományban és Bécsben is havazott szombaton. Alsó-Ausztriában a jeges utakon több mint 70 baleset történt, estére ónos esőt ígérnek az előrejelzések. A fagyos napok után vasárnap felmelegedés kezdődik, jövő héten már akár 10 is fok lehet.

Rengeteg volt a baleset az utakon, a lakóautó két utasának szerencséje volt, megúszták a borulást Fotó:  Járási Tűzoltó-parancsnokság Baden
Rengeteg volt a baleset az utakon, a lakóautó két utasának szerencséje volt, megúszták a borulást Fotó: Körzeti Tűzoltó-parancsnokság Baden

 

Burgenlandban helyenként 10 centi hó esett, amire az autósok nem készültek fel, írja az ORF.  Bár a hókotrók szinte azonnal megindultak, több baleset is történt a jeges-csúszós utakon, de sérültekről nem érkezett jelentés.  A helyzet Oberwart, Güssing, Jennersdorf környékén volt legrosszabb , a B57-es úton, Güssing környékén a teherautó csak hólánccal tudtak közlekedni.

Szombat délután az S31-es gyorsforgalmi utat Oberpullendorf irányában le kellett zárni, mert Neutal után egy teherautó karambolozott.  Mattersburg és Eisenstadt környékén is baleset történt, ráadásul az esti órákban  ónos eső várható, ezért a hatóságok óvatosságra intik a közlekedőket.

 

Alsó-Ausztria


A tartományban szombat estig 71 baleset történt a hóesésben. Az A2-esen Leobersdorfnál egy autó lehajtott a sztrádáról, és a bozótba csapódott. A sofőr beszorult a roncsba, a tűzoltók szabadították ki, a mentés alatt két sávot le kellett zárni. Baden környékén két helyszínre vonultak a segítők, Trumau és Münchendorf között egy autó egy olsztónak vágódott, míg Altenmarkt an der Triesting és Weissenbach között egy lakóautó borult le az útról egy kanyarban – az utasok sértetlenek maradtak. Az A1-es autópályán is több karambol történt a havas, jeges úttesten.


Bécs
 

Bécset is elérte a havazás, csaknem 1000 munkás és 360 jármű dolgozott azon, hogy megtisztítsák a járdákat és az utakat. A hó azonban nem marad meg, vasárnaptól nyugati széllel felmelegedés kezdődik, kedden már 6-10 fok lesz napközben. (ORF)

 

 

2016.01.21
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról ajánlunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szoftverfejlesztő, recepciós, villanyszerelő, takarító, asztalos, pék, gyári munka, szobalány, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.01.21
Idén január elejétől széles körben kötelező (forgalomtól függően) az elektronikus pénztárgépek használata Ausztriában, ami nyugtaadási kötelezettséggel is jár. Utóbbira hivatkozva magukat adóellenőrnek adó személyek büntetik (jobb esetben figyelmeztetik) a vásárlókat.

2016.01.22
Pénteken ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett tetőfedő, lakatos, recepciós, gyári munka, pincér, szakács, csomagoló, cukrász, asztalos, kőműves és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség