Ausztriai havazás: több baleset történt az utakon, lavinaveszély Tirolban és Felső-Ausztriában

2014.12.28

Ausztriában is havazik szombat délutántól: a csúszós utakon több baleset is történt, teherautók akadtak el. Az óév hideg idővel búcsúzik az alpesi országban, viszont a sírégió turisztikai vállalkozásai fellélegezhetnek, a tavaszias december után végre hó hullott a pályákra. 

Ha karácsonyra nem is, de az ünnepek után megérkezett a várva várt hó. Szombat délutántól fokozatosan az egész országban havazott.  Alsó-Ausztriában az alsóbb rendű, illetve a magasabban fekvő utak nehezen járhatóak. Felső-Ausztriában, Linzben még szombaton csúszott patakba egy autó, a sofőr még azelőtt ki tudott menekülni a járműből mielőtt az elsüllyedt. Salzburg tartományban 200 méteres szakadékba zuhant egy terepjáró, a 61 éves sofőr súlyos sérüléseket szenvedett. Neunkirchen környékén (Alsó-Ausztria) egy 21 éves vezető  csúszott meg járművével egy kanyarban, és fának csapódott.  Az autó totálkáros lett, a férfi súlyos sérüléssekkel vitték kórházba. Steiermarkban, az A2-es autópályán Steinberg és Modirach között több teherautó elakadt a havas úttesten.

Karintiában is több baleset történt,számos úton csak hólánccal közlekedhetnek a járművek. Tirolban, Zirl környékén csúszott le az útról és borult fel egy autó benne három utassal, az útfenntartók akadályozták meg, hogy a kocsi az Inn folyóba zuhanjon. A járműben ülők nem sérültek meg a balesetben.


A vasárnap délutáni helyzetkép szerint a legtöbb hó az Alpok vonulatától északra, illetve Ausztria déli és délkeleti részen esett . Az év utolsó napjaiban hideg, téli időjárás várható, a hegyekben további havazással.  Felső-Ausztriában és Tirolban fokozott lavinaveszélyre figyelmeztetnek a hatóságok.
 


Burgenland tartományi főnöke, Hans Niessl hólapátolás közben Fotó: Facebook
Burgenland tartományi főnöke, Hans Niessl hólapátolás közben Fotó: Facebook


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség