Ausztriai havazás: árokba csúszott autók, elakadt teherautók, kidőlt fák Burgenlandban és Alsó-Ausztriában

2016.11.12

Az előzetes riasztás ellenére sokakat meglepett a szombati havazás Ausztriában. A tűzoltókat árokba csúszott járművek, elakadt kamionok, kidőlt fák miatt riasztották Alsó-Ausztria déli részén és Burgenlandban.

Alsó-Ausztria déli részén szombat kora reggel okozott gondokat a havazás a közlekedésben. A tartomány dombos-hegyes vidékén főleg Neunkirchen körzetében, Feistritz am Wechsel, Edlitz, Grimmenstein, Hochegg körzetében történt több baleset a havas utakon. A sűrű hóesésben sok helyen csak lépésben lehetett haladni, több fa is az utakra dőlt, a tűzoltókat 75 alkalommal riasztották.  Az A2-es autópályán Edlitz és Grimmenstein között egy 22 tonnás kamion az árokba csúszott. A járművet csak délután tudták kivontatni a tűzoltók, amikor a havazás alább hagyott. A mentés idejére az A2-es Bécs felé vezető szakaszát le kell zárni.


Az Einsatzdoku.at portál fényképes összefoglalója a szombat délelőttről itt érhető el.  
 

 Burgenlandban is elakadt járművekhez riasztották a tűzoltókat, írja az ORF. A S31-es gyorforgalmin Mattersburg és Sieggraben között, az Oberpullenforf felé vezető oldalon egy teherautó nem tudott felkapaszkodni az emelkedőn, miután meg kellett állnia egy másik jármű miatt - a mattersburgi lánglovagok oldották meg a helyzetet. Az S4-en szintén teherautót kellett menteniük a tűzoltók. Obrwart és Güssing körnbyékén is több autó került bajba a havazás miatt, Pinkafelden pedig kidőlt fa zárta el az építőanyag-kereskedés bejáratát, itt a helyi tűzoltókat riasztották.


Ráduly László videóján megnézhető, mekkora hó esett Kőszegi-hegységben szombaton délelőtt:

 

 

 

 

 

2016.11.06
Havazik Ausztria több tartományában egy hidegfront nyomában. Tirolban több úton is akadozik a forgalom, az ország déli részén pedig kiadós esőre lehet számítani.

2016.11.11
A korábbi előrejelzésekkel ellentétben nem javul az idő hétvégére, sőt, péntektől előbb nyugat, majd dél felől csapadékzóna éri el Ausztriát. 500-900 méter felett már havazás is lehet, írja a wetter.at.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség