Ausztriai gyorshajtás garázsban álló kocsival: magyarnak nézik a litván rendszámot az osztrákok

2016.09.06

Két különös ausztriai büntetésről is beszámolt a vaol.hu: egy celldömölki autóst úgy büntettek meg, hogy a kocsija otthon, a garázsban állt, a másik esetben egy szerelőhöz lerakott járműre érkezett osztrák büntetés. Kiderült, hogy az esetnek van megoldása – nem is akármilyen.

A litván rendszám hasonló a magyarhoz, de azért az LT jelzés gyanús lehetne
A litván rendszám hasonló a magyarhoz, de azért az LT jelzés gyanús lehetne

 


A lap egy korábbi cikke kapcsán újabb olvasók számoltak be arról, hogy Ausztriában gyorshajtásért büntették meg őket úgy, hogy nem is jártak a szomszédos országban. Egy celldömölki férfi montenegrói nyaralása alatti időpontra kapott egy 45 eurós csekket – az autó otthon állt a garázsban. A család vonatjegyekkel tudja igazolni, hogy éppen vasúton utaztak délre – ezért teljesen tanácstalanul álltak az eset előtt.


Hogy mégis hogyan kaphattak büntetést, arra egy másik ügy kapcsán derült fény. Egy másik férfi céges autójára érkezett burgenlandi gyorshajtásért előbb 45, majd 50 eurós felszólítás. A probléma csak annyi volt, hogy a gépkocsi lejárt műszakival hónapok óta szerelőnél áll, így aztán biztosan nem járt Ausztriában.


Az illető németül remekül beszélő ismerősével a végére járt a dolognak. Miután kikérték a fotókat, kiderült, hogy a rendszám valóban stimmel, ám sem az autó típusa, sem a felségjelzés. Egy litván autót mértek be az osztrákok, ez esetben kétszer is. A felszólítások viszont a magyarnak gondolt rendszám olvasónkhoz érkeztek. A rendszer, a rendőr vagy az ügyintéző félrenézte, vagy egyszerűen nem vizsgálta, hogy azonosító melyik országhoz tartozik.


A természetesen jó kérdés, hogy a fényképeken a drága jó sógorok miért nem nézik meg országjelzést, és miért gondolják rutinból, a rendszám külalakja alapján, hogy mindenképpen magyar autóról van szó. (Az írás szerint a finn rendszám is nagyon hasonló a magyarhoz.)


Update: Olvasói jelzések alapján a svédek rendszáma is hasonló a magyarhoz. Ilyen:A teljes cikk itt olvasható.

 

 

 

2016.09.05
Csaknem két méteres magasan borította el sár és törmelék Afritz település (Karintia) Kraa nevű részén a házakat, az épületek többsége lakatlanná vált.

2016.09.06
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett logisztikai munkatárs, hegesztő, bolti eladó, gyári munka pénztáros, takarító, targoncás, programozó, recepciós, szakács, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség