Ausztriai baleset: méteres lyukat ütött a házfalba a fehér Audi, a sofőr a kocsiját sajnálta

2015.06.21

Rendesen beleszabott egy házba az ausztriai Trumauban egy fehér Audi A5-ös szombaton hajnalban. A sofőr szíve majdnem megszakadt, amiért leamortizálta az autóját, más nagyon nem érdekelte, még a tűzoltókkal is veszekedett.

Szombat hajnalban hajtott bele az autó a házba Fotó: Önkéntes Tűzoltóság Trumau
Szombat hajnalban hajtott bele az autó a házba Fotó: Önkéntes Tűzoltóság Trumau

 

A helyi tűzoltóság beszámolója szerint a sofőr a település központjában hajtott bele az egyik lakóházba, még pedig akkora lendülettel, hogy a kocsi méteres lyukat ütött a falon. A helyiségben,a melyet tárolónak használtak a háziak, szerencsére nem tartózkodott senki, a kiszakadt faldarabok az egész helyiséget beterítették, ráadásul a vízvezeték is eltört, ami miatt jelentős kár keletkezett az épületben. Az autó emellett egy biciklitárolót és egy kerékpárt is elsodort.

A sofőr nem nagyon foglalkozott az okozott károkkal, írják a helyi oldalon, kizárólag a totálkárosra tört autója izgatta. Előbb ki sem akart szállni belőle, majd amikor sikerült kikönyörögni belőle, a tűzoltókkal veszekedett és igyekezett megakadályozni járműve elszállítását. Csak a hatóságok és az ismerősök rábeszélésre hagyta dolgozni a lánglovagokat. A sofőr valószínűleg ittas volt - a portál tapintatosan úgy fogalmaz: egyelőre nem állapították meg, mennyit ivott a sofőr, aki egyébként egy ünnepségről tartott hazafelé.

A tűzoltók végül elszállították az A5-öst, és átmenetileg lemezekkel fedték be a falon ütött lyukat.

A Trumaui Önkéntes Tűzoltóság fotósorozata a mentésről itt érhető el.A járművet a tűzoltók szállították el Fotó: Önkéntes Tűzoltóság Trumau

 

 

 

2015.06.19
Leszaladt az útról, majd az erdőbe borult egy sertésekkel teli teherautó Steiermarkban egy alsóbbrendű úton pénteken hajnali kettőkor: a 25 éves magyar sofőr karcolás nélkül megúszta a balesetet, az állatokat órák óta mentik a tűzoltók, írja a Kleine Zeitung online változata.

2015.06.19
Pénteken ismét osztrák partneroldalunkról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett takarító, konyhai kisegítő, recepciós, gyári munka, szobalány, benzinkutas, szakács, konyhai kisegítő, diplomás ápoló és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.06.19
Az osztrákok csaknem kétharmada támogatja a menekülteket a Volkshilfe osztrák segélyszervezet pénteken bemutatott felmérése szerint.

2015.06.20
Sokk a stájer fővárosban: szombaton délben egy férfi zöld terepjáróval hatalmas sebességgel hajtott végig a Herrengassén terepjáróval és több embert elütött. Délután 3 órás adatok szerint hárman meghaltak, 34-en megsebesültek, közülük 10 súlyosan, egy személy életveszélyben van.

2015.06.21
Vasárnap ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett recepciós, segédmunkás, értékesítő, gyári munka, ügyintéző, fuvarszervező, mosogató, konyhai kisegítő, szobalány és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség