Ausztriai ámokfutás: Zorro, a rendőrkutya kapta el a gyerekekre és a szomszédra támadó férfit

2015.06.09

Ahogy arról beszámoltunk, június 3-án, a steiermarki Untersochában két gyermeket (egyiküket súlyosan) és két felnőttet sebesített meg egy 51 éves férfi, aki aztán elmenekült. A gyilkossági kísérlettel gyanúsított feltételezett elkövetőt hétfőn fogta el a rendőrség.


Horst Klug és kutyája, Zorro

 

Napokig keresték az 51 éves asztalost, aki egy szúró-vágó eszközzel rátamadt az 5 és 7 éves gyermekekre, azok anyjára és a segítségükre siető szomszédra. Az esetről ezt írtuk múlt hétenA Kleine Zeitung beszámolói szerint az egyedül élő, 52 éves férfi gyakran kereste a kapcsolatot a szomszédban élő 5 és 7 éves lánnyal, szóba elegyedett velük, fagylaltot vásárolt nekik. Ez nem tetszett a gyerekek apjának, és kifejezetten megtiltotta, hogy szóba álljanak a szomszéddal, aki ezt nagyon rossz néven vette és bosszút forralt. A két lány szerda este anyjával játszott a házuk előtt, amikor a támadó egy maga barkácsolta szúrófegyverrel rájuk támadt. A nagyobbik kislány életveszélyes sérüléseket szenvedett, édesanyja és testvére könnyebben sérült meg. Egy másik házban lakó férfi segített a segítségükre, gázpisztolyával háromszor is rálőtt a feldühödött támadóra, de az megsebesítette az alkarján. 

Az ORF értesülései szerint a rendőrök kutyákkal keresték a férfi, mivel azt gyanították, a közelben rejtőzhet, mivel az autóját és motorkerékpárját is megtalálták az egyik melléképületben. Hétfőn aztán a  Zorro nevű eb szagot fogott, és rá is bukkant a háztól náhány száz méterre fekvő erdős területen, egy ágakból és lombokból összetákolt kunyhóra. A Kleine Zeitung beszámolója szerint nem messze a rejtekhelyről a kutyás járőr meg is pillantotta a férfit, rákiáltott, majd leadott egy figyelmeztető lövést. A gyanúsított menekülni kezdett, ekkor Zorro, illetve a közben a helyszínre érkező Falk nevű kutya üldözőbe vette, és hamar megállították. A rendőrök ezután megbilincselték és Grazba szállították a férfit, aki vizsgálati fogságba került, gyilkossági kísérlet a vád ellene.  

 

A Kleine Zeitung fotói az elfogásról.

 

 

2015.06.05
Pénteken is osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szerviztechnikus, recepciós, gyári munka, értékesítő, szobalány, konyhai kisegítő, vendéglátós kisegítő, szakács és osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.06.06
Az utóbbi évek legnagyobb pénzhamisítási ügyében hat embert vettek őrizetbe Bécsben szerdán, írja a rendőrség beszámolója és tájékoztatója alapján a kurier.at – közülük öten magyarok, a főszervező egy Bük melletti településről mozgatta a szálakat.

2015.06.08
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szobalány, kőműves, állványozó, hentes, étteremvezető, CNC-szakmunkás, programozó, lakatos, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.06.08
Súlyos károkat okozott Sellrainben és See im Paznaunban (Tirol, Innsbruck környéke) a vasárnap éjszaka lezúduló hatalmas eső - egyes adatok szerint rövid idő alatt 150 milliméternyi csapadék hullott. A településen átfolyó patakok megáradtak, rengeteg házat tönkretettek.

2015.06.09
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szerviztechnikus, eladó, szobalány, beszerző, szakács, konyhai kisegítő, mérnök, recepciós, mosogató, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség