Ausztria: viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést keddre

2016.12.27

100 kilométeres/órás széllökésekre figyelmeztet az osztrák meteorológia kedden: Ausztria északi és keleti részén viharos szél várható, narancssárga jelzés lépett érvénybe.

A hét második napja napsütéssel indul, azonban észak felől felhők érkeznek és már délelőtt lehet számítani záporokra – hó 500-900 méter felett hullhat. Ausztria keleti részén és a hegyek kimondottan erős légmozgás várható. Az nyugat-északnyugat felől fújó szél Bécsben és környékén, Alsó-Ausztriában és Burgenland északi részén lesz a legerősebb. A hegyekben kedden és szerdán jelentős mennyiségű hó eshet, csütörtökről viszont napsütéses időt ígérnek az előrejelzések, kemény hajnali fagyokkal. 
 

Az ORF úgy értesült, hogy kedden délelőtt Bécs belvárosában 80km/h-s széllökéseket is mértek - 449 méter magasan lévő Jubiläumswarte állomáson pedig 100 kilométer volt a szél sebessége. A vihar miatt félbe kellett szakítni az egyik reggeli élő adást. A bécsi városháza előtti korcsolyapályát biztonsági okokból bezárták. A szakértők szerint a nap folyamán a szél erősödhet, Bécs környékén, a Rax/Schneeberg régióban, egészen a Lajta-hegységig akár 130 km/h-s lökések is lehetnek.

 

 

 

 

 

 


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség