Ausztria: tűz miatt lezártak egy alagutat az A9-es autópályán, torlódások várhatóak

2016.08.05

Le kellett zárni az A9-es autópálya (Pyhrnautobahn) Gleinalmtunnel alagútját, miután csütörtök este kigyulladt egy dán autóbusz. A Graz és Wels közötti sztráda fontos közlekedési útvonalnak számít az észak-déli forgalomban, a nyári szezon miatt torlódások várhatóak, így aki teheti, kerüljön.

Az átépített autóbusz teljesen kiégett Fotó: BFVG
Az átépített autóbusz teljesen kiégett Fotó: BFVG


 A tűzoltóság mentésről készült felvételei itt érhetőek el

 

A lakóautónak átépített dániai autóbusz az alagútban gyulladt ki, a tűzoltók beszámolója szerint a sofőr még letudta kormányozni az útról egy leállóba, azonban a jármű gyorsan lángra kapott. A tűztől keletkezett hatalmas hőség súlyosan megrongálta az alagút betoszerkezetét. A kiérkező tűzoltók nem is tudták megállapítani, milyen járműről van szó. A hét utasnak időben sikerült kimenekülniük, őket és öt tűzoltót kórházba szállítottak füstmérgezés gyanújával.


Az alagutat mindkét irányban le kellett zárni, a terelőútvonalon azonban lassú a haladás, ám a St. Michael-i csomópontban baleset is történt, 6 autó ütközött össze, többen megsérültek, és hatalmas torlódás alakult ki.


Az autópálya-kezelő (ASFINAG) illetékese elmondta, hogy az alagút legalább hétfőig zárva lesz, a vizsgálatokat a szakértők csak péntek délben kezdhetik meg, addigra hűl ki a felforrósosdott beton.


A lezárt szakaszt az S6-os és S35-ös utakon lehet elkerülni, az itteni építkezéseket felfüggesztették, hogy gyorsabban haladjon a forgalom, az észak-déli tranzitforgalmat pedig más útvonalra terelik.(ORF)

 

 

2016.05.24
Kigyulladt egy felújítás alatt álló lakóház tetőszerkezete Bécsben, az Alser Strassén, kedd délután öt óra körül. A lángokkal hetven tűzoltó küzdött.

2016.08.04
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett CNC-technikus, villanyszerelő, szerszámkészítő, hegesztő, lakatos, fényező, gyári munka, gyári munka, konyhai kisegítő, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.08.04
Több rendőrállomást e-mailben fenyegetett meg egy állítólagos Iszlám Állam-harcos Ausztriában csütörtök reggel. Állítása szerint két órán belül bombatámadás éri az őrsöket, a bécsi főpályaudvart ki is ürítették egy időre, de sehol nem történt robbantás.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség