Ausztria: Tirolban egyméteres hó esett, Bécs külső kerületeiben is kifehéredtek az utcák szerda reggelre

2017.04.19

Többfelé havazik Ausztriában, a hidegfront elérte az ország keleti felét is, reggel Bécsben is esett a hó, írja a wetter.at.


 

A portál információi szerint szerda reggel Bécsnél, az A21-es elkerülőn kifejezetten téli útviszonyok várták az autósokat, az úttest havas, hókásás volt. Az főváros belső kerületeiben nem maradt meg a hó, de a külvárosi kerületekben kifehéredtek az utcák, a hőmérséklet 1,7-3 fok között alakult 10 óra körül. A havazás délelőtt fokozatosan megszűnik Bécsben, de erős szél várható, délután pedig újabb csapadékzóna érkezik.


Ausztria többi tartományában is visszatért a tél, Tirolban többfelé egyméteres hó esett a napokban, a szakértők szerint "kritikus" lavinahelyzet alakult ki. Alsó-Ausztriában már kedden több baleset történt a síkos utakon. Salzburg tartományban már kedden is havazott, az este fél hétkor kezdődő, másodosztályú Liefering-Wiener Neustadt futballmeccset félbe kellett szakítani a szakadó hó miatt, a játék nem is folytatódott. 


Herman Irma videója Galtürből (Tirol):


 

 

Marton Róbert felvétele kedden készült Salzburgban:

 

 

 

 
 

2017.04.18
Március végén 26,1 fokot is mértek Ausztriában, a héten azonban visszatér a tél, hideg, sarkvidéki levegő áraszotta el az országot. A hegyekben akár fél méternyi friss hó is eshet, Ausztria nyugati részein már hétfőn 20-30 centi hó hullott.

2017.04.18
Kedden ismét osztrák partneroldalainkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett autószerelő, beszerző, villanyszerelő, takarító, lakatos, szoftverfejlesztő, gyári munka, szakács, pincér, kozmetikus és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség