Ausztria: szétszabta a vonat elejét a teherautón szállított betonelem

2017.03.28

Szokatlan baleset történt kedd reggel Ausztriában, Olbersdorfban (Alsó-Ausztria): az egyik vasúti átjáróban a motorvonat egy teherautón szállított, túlméretes betonelemnek ütközött, ami aztán teljesen szétroncsolta a szerelvény elejét.Az einsatzdoku.at tűzoltósági portál szerint a sorompóval és lámpával védett kereszteződésbe még időben, zöld jelzésnél hajtott be a 24 tonnás, extra hosszúságú elemmel megrakott teherautó. Az átjáró után azonban szinte azonnal éles kanyar található, amelyet nem volt egyszerű bevenni a különleges rakománnyal, ezért a sofőrnek lassítania kell, így jármű hátsó része a síneken maradt a manőver idejére. Időközben a lámpa pirosra váltott és meg is érkezett a vonat, amely aztán nekiütközött az elemnek, amely felszabta a szerelvény jobb elejét. Az Aspangból Wiener Neustadtba tartó vonaton a mozdonyvezetőn kívül négyen utaztak, az előbbi időben ki tudott menekülni a fülkéből, ő könnyebben sérült meg, az utasok sértetlenül megúszták a kalandot. A vasútvonalat le kellett zárni, az utasokat buszokkal szállították. (Einsatzdoku).
 

Az Einsatzdoku.at portál látványos képsorozata a balesetről itt érhető el.

 

 

 

 

 

2017.03.28
Kedden újra osztrák partneroldalunkról és más állásokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett raktáros, gyári dolgozó, ápoló, karbantartó, recepciós, londiner, szakács, pincér, asztalos, CNC-marós és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség