Ausztria: reggeli baleset és dugó Schwechat környékén, biciklin indult az egyik autós üzemanyagért

2016.04.06

Több kilométeres torlódás alakult ki Bécs környékén miután baleset történt szerda reggel az A4-es autópályán, Schwechat magasságában, írja a Kurier és schwechati tűzoltóság honlapja. Az egyik dugóba került autós közben biciklin indult el üzemanyagért.


A baleset helyszíne Fotó: Önkéntes Tűzoltóság Schwechat

 

A karambol reggel fél hatkor történt a Budapest felé vezető sávban a schwechati repülőtér előtt, két kocsi ütközött össze, mindkettő felborult. A sofőrök sérüléseiről nem érkezett jelentés, a schwechati tűzoltók viszont arról számoltak be, hogy nehezen tudták megközelíteni a helyszínt, mivel az autósok (főleg a külföldiek) nehezen nyitottak utat (úgynevezett Rettungsgassét) a segítőknek.


A baleset nagy torlódást okozott, az egyik román rendszámú sofőrje, miután kifogyott a járműből az üzemanyag, elővett a csomagtartóból egy kerékpárt és biciklire pattanva az autópálya leállósávjában elindult a 4 kilométerre lévő benzinkútra. Félúton megggondolt magát és visszafordult, de addigra már a döbbent autósok értesítették a rendőröket. A járőrök aztán elfuvarozták a sofőrt töltőállomásra és vissza, és még a büntetéstől is eltekintettek. (Kurier, Önkéntes Tűzoltóság Schwechat)

 

 

 

2016.04.04
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett üzletvezető, recepciós, mosogató, masszőr, karbantartó, gyári munka, szobalány, logisztikus, mérnök, szakács és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.04.04
Súlyos baleset történt hétfő reggel hét óra előtt Feldbach (Steiermark) környékén: az egyik mellékúton egy 28 éves sofőr kocsijával az útpadkára hajtott, majd ott megpördülve nekivágódott egy magyar autónak.

2016.04.05
Eltörölte a roaming-díjakat az A1 Go! elnevezésű csomagjaiban az ausztriai A1 telekommunikációs társaság, így a felhasználók osztrák tarifákkal tudnak az EU-n belül telefonálni és netezni - bizonyos korlátozásokkal.

2016.04.05
Egy városnyi magyar szedte a sátorfáját tavaly, és döntött úgy, hogy külföldre költözik – legalábbis a statisztikák szerint. Tavaly majdnem 33 ezren hagyták el az országot a KSH adatai alapján.

2016.04.05
Két baleset is történt a hétfőről keddre virradó éjszaka Alsó-Ausztriában. Az A3-as autópályán egy autós egy utánfutóba hajtott bele, az S4-es gyorsforgalmin pedig egy teherautó borult rá az út menti korlátra.

2016.04.06
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szobalány, pincér, diplomás ápoló, gyári munka, konyhai kisegítő, mosogató, takarító és más osztrák állásokra keresnek jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség