Ausztria: melegfront söpri ki a hideg levegőt, ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést

2017.01.11

Lefagyott utak várták az autósokat szerda reggel Salzburg tartomány északi részén: a jégpáncél miatt rengeteg baleset történt, írja az ORF. Szerda estétől egy melegfront nyomában egész Ausztriában enyhülés várható, azonban ónos eső is hullhat.

 


Az Osztrák Autóklub (ÖAMTC) helyi szervezete szerint főleg az A1-es és A10-es autópályák le- és felhajtóinál voltak karambolok, a hidak és azok környéke számított veszélyesnek. A problémát egy közelgő melegfront okozta, a lehulló eső a földközeli mínuszok miatt szinte az egyik pillanatról a másikra megfagyott és meglepte a közlekedőket.


A hideg még tartotta magát Ausztriában szerdán: wetter.at portál szerint ezúttal Ausztria keleti részén volt a leghidegebb, Gross Gerung és Pöggstall (Alsó-Ausztria) meteorológiai állomásain egyaránt 22 fokot mértek (Klausenleopoldsdorfban mínusz 22,4 fok volt), de Bécsben is mínusz 12 fokig süllyedt a hőmérséklet. További értékek: Wiener Neustadt: mínusz 19,6, Graz mínusz 14,4, Eisenstadt mínusz 14. Az osztrák fővárosban csúcsra járatva működtek a hőerőművek, mivel 30 százalékkal több távfűtésre volt szükség, mint egy normál (fagypont körüli) téli napon.

Egy érkező melegfront miatt többfelé adtak figyelmeztetést szerda estére, csütörtök reggelre. Alsó-Ausztriában, Bécsben, Steiermarkban Burgenland északi részén szerda éjjel várható gyenge havazás vagy eső, hajnalban alakulhat ki jégpáncél az utakon, csütörtökön már plusz 4-5 fok is lehet. Tirolt, Salzburgot, Felső-Ausztriát szerda délutántól, estétől éri el a front, ezekben a tartományok már estétől várható csapadék.  (ORF)

 

 

 

2017.01.08
A szombat éjszaka kezdődött havazás miatt téli útviszonyokkal találkoznak az autósok Salzburg tartományban. Az autópályák is havasak lehetnek, ráadásul az iskolai szünet vége miatt az átlagosnál nagyobb forgalomra kell számítani, írja az ORF.

2017.01.10
Kedden ismét osztrák prtneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szakács, recepciós, mosogató, pincér, eladó, cukrász, villanyszerelő, gyári munka, mérnök, szoftverfejlesztő és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2017.01.10
10 ezer eurós számlát kapott az a két férfi, akiket kutyájukkal két napig kerestek a mentőegységek a Hintersee melletti hegyekben (Salzburg tartomány). Felső-Ausztriában még ennél is többet kell fizetnie annak a hegymászónak, aki viharban akart meghódítani a csúcsot, végül helikopterrel hozták, írja az ORF.

2017.01.11
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett mosogató, raktáros, takarító, gyári munka, konyhai kisegítő, pincér, üzletvezető, szakács, mérnök, recepciós, villanyszerelő és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség