Ausztria: megkezdődtek az osztrák-magyar határra tervezett kerítés építésének előkészületei Hegyeshalomnál

2016.09.18

Megkezdték a kerítés építésének előkészítését a magyar-osztrák határszakaszon Hegyeshalomnál, írja a Kisalföld. A lap munkatársai a helyszínen tájékozódtak.

 

A hét első felében vonultak fel az osztrák hadsereg katonái a határvonal mentén speciális gépekkel és nekiláttak a majdani kerítés oszloptartói telepítésének. Előzőleg cölöpökkel jelölték ki azok helyét. Körülbelül kétméterenként áll egy ilyen cölöp a határvonal mellett, egyelőre mintegy kilométer hosszan, írja a Kisalföld.
 

Az állam a telektulajdonosoktól négy méter széles szakaszt vett bérbe, ahol időnként az osztrák hadsereg és a rendőrség járőrözhet. Egy hónappal később aztán már nem száz, hanem legfeljebb harminc kilométeres kerítést felhúzásáról szóltak a híradások Burgenland déli részén. A drótháló a tervek szerint 2,5 méter magas lenne. Ám hivatalosan továbbra is csak a kerítés felhúzásának elvi lehetőségéről beszéltek, ha a helyzet megkívánja azt. Nos, úgy tűnik, most ez is eljött.Az épülő határkerítésről kérdeztük Gerhard Zapfl miklóshalmai (Nickelsdorf) polgármestert, aki szerint egyelőre csak előkészítik az osztrák–magyar határnál a kerítést, de ténylegesen nem építik meg, csak ha ez szükségessé válik. Azon kérdésünkre, hogy az építés mikor lehet aktuális, azt válaszolta, hogyha újból bevándorlók tömegei jönnének – ahogy egy évvel ezelőtt – ebbe az irányba.


A lap teljes cikke itt olvasható.

 

 

 

2015.04.25
Jelképesen lezárta a határt a burgenlandi Féltorony (Halbturn) községnél a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) pénteken este. A párt burgenlandi szervezete a határellenőrzés visszaállítása mellett tartott tüntetést, alig néhány méterre a magyar határtáblától. A jelképes határzáráson csaknem ötvenen vettek részt.

2016.03.22
A Magyarország felől érkező embercsempészet korlátozása végett a magyar-osztrák határon is kerítést építene az osztrák belügyminiszter, a burgenlandi tartományi vezető pedig ugyanezen a szakaszon állandó határellenőrzést szorgalmaz - derül ki a Kurier című osztrák lap hétfői számából.

2016.04.07
A szlovén szakasz után Burgenland és Magyarország határán is kerítés épít Ausztria, olvasható a Kurierban. Hivatalos indoklás szerint az embercsempészeket szeretnék távol tartani a május végére elkészülő akadállyal.

2016.07.21
Végeztek az osztrák-magyar határra tervezett kerítés előkészületei munkáival Ausztriában, írja a német hírügynökség, a dpa. Ha a menekülthullám ismét felerősödik, a rendszer rövid időn belül telepíthető.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség