Ausztria: leszúrta az egyiptomi szakács a magyar pizzafutárt

2016.07.10

Késelésig fajult egy munkahelyi vita Brunn am Gebirge (Alsó-Ausztria) egyik pizzériájában pénteken késő este. A hely 25 éves, egyiptomi származású szakácsa leszúrta a pizzafutárként dolgozó kollégáját, egy 47 éves magyar férfit.

Az esetről az ORF mellett a krone.at is beszámolt. Utóbbi tudósításából annyi derült, hogy nem tudni, min vesztek össze a felek, ám a rövid ideje a vendéglőben dolgozó egyiptomi szakács késsel támadt a magyar futára és a hasán és az oldalán sebezte meg. A rendőrségi források szerint az áldozat súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett, a mentők a möndlingi kórházba szállították. A szakács elmenekült, a rendőrség nagy erőkkel keresi.

 

2016.05.27
Egyebek mellett lövedékeket, revolvert is találtak az osztrák katonák Mogersdorfnál (Burgenland) a vasúti töltésen. A tárgyakat egy ismeretlen személy hagyhatta hátra, aki éjjel gyalgolt Magyarország felé.

2016.05.28
Magyar autós szenvedett balesetet szombaton reggel fél hat körül Fürstenfeld és Rudersdorf között. a B319-es úton. A 45 éves férfi gépkocsijával letért az útról, kidöntött egy jelzőtáblát, az autó átfordult és végül a kerekein állt meg.

2016.05.31
Az osztrák börtönökben lévők 54 százaléka külföldi, és ez az arány kétszer magasabb, mint az európai átlag - írta a Heute című osztrák napilap hétfőn. 2014-ben a külföldiek aránya még 50,8 százalék volt. A lap felidézi, hogy az Európa Tanács tanulmánya szerint Európában minden negyedik bebörtönzött külföldi.

2016.06.07
Az osztrák hatóságok azzal gyanúsítanak egy magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező, 61 éves szír férfit és 33 éves magyar feleségét, hogy Ausztriában álnéven menekültnek adták ki magukat és hosszabb ideig szociális támogatásban részesültek, írja a heute.at. A portál szerint több tízezer eurót kasszíroztak.

2016.06.23
Hétfőn letartóztatott, majd csütörtökön szabadlábra helyezett az osztrák rendőrség egy 41 éves magyar nőt, akinek 41 éves élettársa kizuhant az egyik bécsi szálloda harmadik emeletéről. Az életveszélyes sérült annyira részeg volt, hogy semmire nem emlékszik.

2016.07.06
A magyar hatóságok jogtalan határellenőrzést folytatnak az osztrák-magyar határszakaszon - jelentette ki Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter az osztrák közszolgálati televízió (ORF) kedd késő esti műsorában. Szerdára bekérették a minisztériumba a magyar nagykövetet.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség