Ausztria: kigyulladt és leégett egy pihenőhely az A4-es autópályán

2015.12.01

Kigyulladt és leégett egy autópálya melletti pihenőhely Fischamend környékén Ausztriában, az A4-es autópályán hétfő hajnalban. 130 tűzoltó küzdött a lángokkal, a teljes oltást délelőttre fejezték be.

Hajnalban gyulladt ki az épület a pihenőhelyen Fotó: Einsatzdoku – Pongracic
Hajnalban gyulladt ki az épület a pihenőhelyen Fotó: Einsatzdoku – Pongracic

 

Az ORF és Kurier beszámolói szerint az A4-es autópálya melletti pihenőhely épületének teteje kapott lángra hétfő hajnalban, fél négy körül. A tüzet az arra járó autósok jelentették, hamarosan 130 tűzoltó érkezett a helyszínre és megkezdték az oltást, amit erős szél nehezített. A parkolóban lévő személyautókat vízsugárral védték, a kamionokban alvó sofőröket pedig felébresztették. A helyszínre riasztották a közeli repülőtér tűzoltóegységét is, mivel akkora lángok tomboltak, hogy szükség volt egy nagyméretű oltójárműre is. A munkálatokkal délelőtt 11 körül végeztek, egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet. A hatóságok most a biztonsági kamerák felvételeit vizsgálják, az anyagi jelentős, legalább 1 millió euróra teszik az első becslések alapján.


Az einsatzdoku.at portál képsorozata a tűzről itt érhető el.

 

 

2015.11.27
Csődbe ment a 229 üzlettel rendelkező és 2500 munkatársat foglalkoztató ausztriai Zielpunkt-üzletlánc, jelentették be szerdán. A boltok nyitva vannak, azonban mind a dolgozók, mind az egységek sorsa bizonytalan.

2015.11.30
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról gyűjtöttünk össze ausztriai munkákat. Egyebek mellett pincér, CNC-technikus, gyári munka, zsaluzó, konyhai kisegítő, szobalány, szakács, műkörmös és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.12.01
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett konyhai kisegítő, szobalány, gyári munka, recepciós, bolti eladó, gépkezelő, kozmetikus, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség