Ausztria: késelés egy vorarlbergi vonaton, két fiatal sérült meg

2016.08.16

Egy pszichésen zavart férfi két utast késsel súlyosan megsebesített egy vonaton az ausztriai Vorarlberg tartományban kedden reggel.

 

 

A támadás reggel fél hét körül történt a Bregenz város felé tartó helyi vonaton, a Feldkirchi járásban, Sulz település előtti megállónál. A hatvanéves német elkövetőt még a vonaton elfogták. Mivel ellenállt, a rendőrök gázsprayt vetettek be. A férfi nem bevándorló volt.

   
Az elkövető a vele szembe ülő 19 éves fiút szúrta meg a hasán és a hátán, majd egy 17 éves fiút a nyakánál sebesített meg. A két sérültet kórházba szállították.  A vonaton tartózkodó többi utast sokkolták a történtek. Útjukat később vonatpótló járattal folytathatták. 
   

A rendőrség vizsgálatot folytat az ügyben, azonban egyelőre kizárták, hogy a támadásnak köze lehetne a hétvégén Svájcban történtekhez, amikor egy férfi a vonaton késsel és gyúlékony folyadékkal utasokra támadt. A férfi több embert késsel megsebesített, köztük egy hatéves gyereket is. Az egyik áldozat belehalt sérüléseibe, és életét vesztette a súlyosan megsebesült támadó is. (MTI)

 

 

 

 

2016.08.15
Két egymást követő zivatarcellára hívta fel a figyelmet az Aktuelle Wetterwarnungen für Österreich időjárási oldal hétfő kora délután. Steiermarkban és Burgenlandban több helyen jégeső esett.

2016.08.16
Burgenland mellett Steiermarkban és Karintiában is súlyos károkat okoztak a hétfő délutáni-esti viharok. A jég mezőgazdasági területeket pusztított el, a sár és törmelék több utat is elzárt.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség