Ausztria: hónapokig nem kapott fizetést a pincérnő, majd kirúgták, mert elfogyasztott egy süteményt

2016.09.15

Hónapokig nem kapott fizetést egy pincérnő Salzburg tartományban, és amikor elfogyasztott egy süteményt, a munkaadója kirúgta. A munkavállalók érdekképviselete (Arbeiterkammer) bíróság elé vitte az ügyet.

 


A Salzburger Nachrichten beszámolója nem említi a pincérnő nemzetiségét, de az írásból arra lehet következtetni, hogy nem osztrák nem volt. Az írásban T. asszonyként szereplő felszolgáló akkor fordult az Arbeiterkammer, amikor idén májusban egyszer csak nem kapott fizetést. Munkaadója folyamatosan hitegette, azonban pénz nem érkezett – a nő több mint egy éve dolgozott a cukrászdában részmunkaidőben. Barátai és számlavezető bankja segítette ki, mivel elfogyott a pénze. A pénzintézet munkatársa maga hívta fel a munkáltatót, hogy utalja már el az esedékes bért – ám hiába.
 

A nő ekkor az Arbeiterkammerhez fordult, aztán egy nap, amikor a szokásoknak megfelelően elfogyasztott egy szelet süteményt, a munkaadója felszólította, hogy fizesse ki. A nő erre ezt válaszolta, hogy szívesen megtenné, ha a több hónapja esedékes béréhez hozzájutna. Erre azonnali hatállyal elbocsátották.


Heimo Typplt, az Aberiterkammer jogi részlegének vezetője azt mondta, hogy pályafutása alatt ilyen esettel még nem találkozott. A nő a fizetés elmaradása miatt rettenetes helyzetbe került, nem tudta fizetni rezsiszámláit, így a szervezet azonnal közbelépett. A peren kívüli egyezséget a munkaadó elutasította, így az ügy a munkaügyi bíróságon folytatódik, ahol a munkáltatót 5000 euróra perlik.  Közben a pincérnőt személyes tragédia is érte: édesapja meghalt, ám nem tudott hazautazni a temetésre, mert nem volt pénze.  (Salzburger Nachrichten)

 

 

 

2016.09.11
Hídnak ütközött vasárnapra virradóra Bajorországban a Duna-Rajna-Majna csatornán egy szállodahajó, a bajor rendőrség szóvivője szerint a balesetben két ember meghalt, és mindketten magyar állampolgárok voltak.

2016.09.13
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett segédápoló, targoncás, villanyszerelő, CNC-esztergályos, szoftverfejlesztő, takarító, szobalány, asztalos, masszőr, szakács, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.09.13
Három elszabadult szarvasmarha zuhant bele egy családi kertjében álló medencébe keddre virradó éjjel Stuhlfeldenben (Salzburg tartomány). Az állatok sérülés nélkül úszták meg a kalandot,a tűzoltók húzták ki őket.

2016.09.15
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett villanyszerelő, bolti eladó, fényező, targoncás, gyári munka, téli szezonmunkák, kőműves, konyhai kisegítő, szobalány, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség